Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Ny bildsensor från Nikon

Ny bildsensor från Nikon

Pressrelease från Nikon



Nikon lanserar ny bildsensor
I samband med lanseringen av den nya proffsdigitalkameran D2H presenterar Nikon en helt ny bildsensor, JFET Image Sensor LBCAST. Fördelarna med bildsensorn är att den är mycket strömsnål, att den genererar minimalt med brus i bilderna, att den är mycket snabb samt att den är kostnadseffektiv att tillverka.

Nikon har sedan 1993 utvecklat en teknik för att ta fram en egen bildsensor i sin kameratillverkning. Med en egen bildsensor skapas en bättre kontroll över alla delar i kameran vilka blir mer kompatibla och anpassade efter varandra. Detta leder i sin tur till högre bildkvalitet. Genom den egna bildsensorn skapas även större kontroll över designarbetet.

– Vårt mål med den nya bildsensorn är att skapa ett komplett bildsystem där sensor, optik och mjukvara går hand i hand. Nu har vi full kontroll på alla delar i detta system och kan bygga vidare i alla riktningar vi finner nödvändiga i framtiden, säger Lars Petersson på Nikon Svenska AB

D2H är den första kameran som bestyckas med den nya 4.1 megapixel JFET sensorn från Nikon. Bildsensorn kommer även att finnas i framtida kameror, vilka är inte bestämt ännu.

Publicerad 2003-07-22.

1 Kommentarer

eldaren3 2003-07-27 12:22  
Betyg: 5
Thomas E Beckmann 2003-08-07 20:41  
Betyg: 4
Intresant men utan klicka-vidare länk.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS