Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Nya kameror från HP

Nya kameror från HP

Pressmeddelande från HP


STOCKHOLM, 23 februari, 2005 - HP Photosmart M417 gör digitalfotografering enklare genom att ha många funktioner och ändå vara mycket användarvänlig. Med 5MP upplösning ger den klara och skarpa förstoringar i god kvalitet i upp till A3-format. I HP Photosmart M22 kombineras hållbarhet, användarvänlighet och kvalitet i en enda kompakt produkt. Med 4 MP upplösning ger den utmärkt utskriftskvalitet i stora storlekar. HP lanserar också sin senaste kamera i R-serien; HP Photosmart R717 med 6MP upplösning. Den har alla funktioner som den tidigare lanserade Photosmart R707 har - och fler.

- I och med vårens kameralansering får vi vår bredaste produktportfölj någonsin inom digitalkameror, säger Maria Augustsson, marknadschef för digitalt foto på HP. Den vattentåliga 4 megapixelkameran Photosmart M22 är bara ett exempel på de nya innovationerna och designen vi nu kommer med.

Alla de tre nya kamerorna har funktioner från HPs Real Life-teknik, som hjälper ovana fotografer att ta professionella bilder. Real Life-tekniken kom med R-serien och innefattar bland annat Adaptive Lighting, som automatiskt lättar upp mörka områden i bilder med hög kontrast, så att detaljer som vanligen går förlorade i skuggan kommer fram. Den ger också möjligheten att ta bort röda ögon direkt i kameran.

Kamerorna har också den lättanvända programvaran HP Instant Share, som gör nedladdning, utskrifter, och spridning av bilder via e-post eller webb, så enkelt som möjligt. HP Photosmart M22 och R717 har dessutom en inbyggd hjälp "HP Image Advice" som ger tips om fokusering, exponering, blixt och vitbalansering för att ta bättre bilder.


HP Photosmart M417

Precis som föregångarna i M-serien har HP Photosmart M417 en design med asymmetrisk och kurvad form med ett vågformat fingergrepp, vilket gör den både snygg, bekväm och enkel att hantera. Den har en 4,6 cm färgskärm med hög upplösning, vilket är perfekt för användare som vill redigera sina bilder direkt i kameran. Med 3x optisk zoom och 7x digital erbjuder den här kameran konkurrenskraftig teknik till ett överkomligt pris.
Kameran har dessutom en MPEG videoklippsfunktion och ett internminne på 16 MB. Minneskapaciteten kan enkelt utökas med hjälp av kortplatsen för SD/MMC-minneskort.


HP Photosmart M22

HP Photosmart M22 är en slimmad kamera helt i metall som kombinerar enkel användning och väderbeständighet med alla de verktyg som erbjuds i HPs Real Life-teknik.

Den har ett snyggt skjutbart linsskydd som skyddar när digitalkameran inte används. Med den här kameran kan användaren utmana miljön och fotografera även i dåligt väder.

HP Photosmart M22 har 6x digital zoom och flerzons autofokus. Användaren kan titta på, och redigera, sina bilder på den 3,8 cm stora färgskärmen. Med kameran kan användaren också spela in videoklipp med ljud.


HP Photosmart R717

HP Photosmart R717 - den nya kameran i R-serien - följer de tidigare HP-kamerornas formspråk och har en smidig och skulpterad design i asymmetrisk from med en front i borstat stål.

HP Photosmart R717 har imponerande 6 MP upplösning och ett internminne på 32 MB. Kameran har 3x optisk och 8x digital zoom. Det nya objektivet, HP Precision Lens, med flerzons autofokus , gör att användaren kan ta fina och skarpa bilder från alla avstånd. Kameran har en ljusstark färgskärm på 4,6 cm och med från start kommer ett uppladdningsbart litium-batteri.
För att användaren ska kunna kontrollera sina digitalfotoresultat så mycket som möjligt har HP Photosmart R717 ett flertal automatiska och manuella inställningsmöjligheter såsom 12 olika motivlägen där "min egen inställning" är en av dem.

Både HP Photosmart M22 och HP Photosmart R717 har ett motivläge som underlättar för de användare som vill ta panoramabilder bestående av upp till fem foton. En hjälp på skärmen visar hur varje bild ska tas och bilderna sys sedan ihop i kameran.
Produktest:

Kamerorna kommer att finnas tillgängliga för test från mitten av mars, kontakta Pernilla Delin Massarsch, e-post pernilla.delin@hp.com eller gå till: http://www.hp.se/pt/.

Pris och tillgänglighet:

HP Photosmart M417, M22 och R717 kommer att finnas tillgängliga från den 15 april. HP Photosmart M417 kommer att kosta cirka 1695 kronor, HP Photosmart M22 cirka 1395 kronor och HP Photosmart R717 cirka 2995 kronor.

Publicerad 2005-02-24.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS