Annons
Artiklar > Sportfotograf död efter krock med fotbollsspelare

Sportfotograf död efter krock med fotbollsspelare

Linda Gregory Foto: Wichita Northwest Grizzly Football/Facebook

 

Sportfotografen Linda Gregorys liv gick inte att rädda efter att en olycka inträffat under en fotbollsmatch.

Linda Gregory tog bilder på Wichita Northwest High Schools juniorlag i amerikansk fotboll på måndagskvällen när två spelare kom utanför spelfältet. De sprang på henne så att hon föll omkull och slog bakhuvudet i betongen runt spelplanen.

Hon fördes utan medvetande till sjukhus och lades i respirator tills familjen anlände. Linda Gregory förklarades hjärndöd av läkare och familjen beslutade att donera organen.



Publicerad 2023-09-08.

1 Kommentarer

Nils Bergqvist 2023-09-11 12:26  
En otroligt sorglig händelse som man bara kan beklaga, och som kanske sätter fingret på något som möjligen behöver regleras mera? Hur säkerheten för både fotografer och idrottare hanteras under idrottsevenemang. Inte första gången man ser idrottare kollidera med fotografer som sitter precis vid linjerna på kortsidor och springer vid sidan etc. Bolt råkade ju ut för detta en gång där en filmfotograf åkte på nån vagn och körde på honom. Den gången gick det bra men i andra fall, som detta, har det gått mindre bra.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS