Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Boktips?

Produkter
(logga in för att koppla)

Forslund

Aktiv medlem
Någon som kan rekomendera en bok med grundläggande fototeknik (varför bländare och tid påverkar ljuset osv), till en som inte är nybörjare men som sällan reflekterar över varför ´bilden blir som den blir?

När jag ändå frågar så kanske man kan få tips på en bok om bildspråk, komposition osv.

Helst på svenska men ska nog kunna hanka mig fram i en engelsk om det finns nån som är mycket bättre.
 

wfrank

Aktiv medlem
Jag ramlade på den här sidan för en tid sedan (som också handlar om helt andra saker). Fotodelarna skulle jag klassa som väldigt bra, pedagofiska, rakt-på-sak och väldigt välskrivna:

http://niklasandreasson.se/se/artiklar.html#foto

En bok som innefattar väldigt mycket kring bildskapande är "Bild & Budskap" av Bo Bergström. Kan möjligen uppfattas som torr och nästintill kommersiell ("kränga bilder") om man läser vad den handlar om, men har i själva verket en massa bra och sturkturerad information kring komposition och bildskapande. Både från fotografens perspektiv - men också betraktare av olika slag. Rekommenderas!

http://www.bokus.com/b/9789172034976.html
 
ANNONS