Annons

Vad nöjd jag är med min NEX-5 idag!

Produkter
(logga in för att koppla)

Lamer71

Aktiv medlem
Hej på er!

Jag köpte en NEX-5 i våras, och har sedan dess tagit lite drygt 4000 kort. Det jag saknade i början var möjligheten att snabbt kunna ändra vissa inställningar, såsom ISO, blixtkompensation mm. Efter den senaste uppdateringen funkade det mycket bättre, och jag kunde/kan snabbt ändra de inställningar jag vill.
Med tiden har mitt fotograferande blivit ett större och större intresse. Jag vill köpa lite mer prylar, blixtar, objektiv, filter mm. Där kommer ju NEX en lite till korta. Så jag har tänkt köpa en "riktig" DSLR.

Jag har fastnat för för Canons 60D, Nikons D90 & D7000. Man har ju hört och läst att bildkvalitén är "bäst" på Nikon D7000. Sen vill jag ha ett större hus som är tyngre och känns mer "ordentligt" än min NEX. Mer objektiv att välja på, samt blixtstyrning känns också som viktiga detaljer för mig.

Nu har jag fått låna en D7000 över helgen och har tagit runt 500 foton med den. Parallellt har jag haft min NEX med mig för att jämföra vilka inställningar kamerorna gör, beroende på vilken bländare jag valt. Hur bildkvalitén påverkas vid olika iso inställningar. Båda har sina kit objektiv, 18-55 för NEX och 18-105 för D7000. Fotona är tagna i jpeg med högsta kvalité, ej RAW som tar för lång tid att krångla med om man inte har tid och tagit många kort.

D7000 tar väldigt bra foton, visst. Men NEX-5 tar minst lika bra under precis samma förhållanden. Den var riktigt rolig att använda när jag fotade min son körandes vår ATV, snabb som attan. Där är NEXen jobbigare att ta kort med, man måste förfokusera en punkt där man vet att han kommer att komma körande förbi.
Jag blev riktigt imponerad av min NEX när jag satt och jämförde bilderna på både min laptop samtidigt med min full HD plasma 42'.
Rent bildkvalitetsmässigt kan jag inte se någon skillnad alls.
Foton som jag parallellt kollade hade jag sett till att de fotades med samma inställningar på båda kamerorna.

Jag är riktigt sugen på en D7000 efter ett par dagars testande, med det lutar nog åt en D90 som passar min ekonomi bättre. Sonyn tänker jag behålla som en "värstingkkompakt".
Saknade en bättre Liveview funktion på Nikon kameran, där är NEX-5 sååå mycket snabbare och bättre på alla sätt och vis. Tiltskärmar är nog en av mest underskattade funktioner som finns. Man slipper lägga sig i blötan när man vill ta ett foto ur en låg vinkel, och vid filmning är den enligt mig oumbärlig, med vinklad skärm mot magen så slipper man skakningar, som man får om man håller den upprätt rakt ut från kroppen.

Det finns en massa mer fördelar och nackdelar med de båda systemen, jag kortar ner dem till en liten lista här:

D7000
Fördelar:

Snabb på alla sätt och vis, förutom i Liveview läget, där man kan undra om den är konstruerad i modern tid.
Objektivutbud
Direktknappar
Blixstyrning
Skön att hålla i
Gedigen
Fullsmäckad med möjligheter i den inbyggda mjukvaran.
Bildkvalité
ISO, om man håller sig till 1600 och under.
Inbyggda blixten, klart bättre än NEX-5

Nackdelar:

Tung
Stor
Liveview
Väldigt liten buffer

NEX-5
Fördelar:

Lätt
Liten, får plats i jackfickan
Bildkvalité
Billig, förhållandevis
Liveview
Filmning
Snabb
hyffsat stor buffer
ISO, lika som Nikon ungefär
Byggkvalité på hus och objektiv
Förklarande menyer, bra för nybörjare(mig)

Nackdelar:
Utbud av objektiv(håller på att bli bättre)
Ingen sökare
Ingen blixtsko
Saknar en hel del i mjukvaran, viss kontroll av kameran mm.

Detta är hur jag upplevt de båda kamerorna sida vid sida, dock under en lite för kort tid för att göra en mer rättvis jämförelse. NEX-5 har jag pillrat på i flera månader och D7000 har jag haft i 2 dagar.
Att jag är en amatör och nybörjare går väl ingen förbi.... men men, man måste ju börja i nån ände.
D7000 är ju en kamera som man kan växa i, det har jag hunnit att känna iallafall. Jag har svårt att se den kameran som en begränsande faktor för en duktig fotograf.

Ber om ursäkt om det blev lite rörigt, jag är inte så bra på att få ner det jag vill säga på pränt.
Mvh
Patrik
 
Hej Patrik :)
Mitt råd till dig är att vänta tills NEX7 släpps innan du kollar på en ny kamera och se vad den har att erbjuda. Har för mig att jag sätt någonstans att den kommer ha blixtsko bl.a.
Beträffande objektiven så kör jag med en adapter så jag kan köra med mina à-objektiv. Fungera kanon med den nya uppdateringen och manuell fokus.
 
Jo den verkar kunna ha det mesta. Men jag har liksom fastnat i "vinkelvolten", så det blir nog endera 60D, D7000 eller D90. Jag vill köpa nuuu... :)
Som sagt tänker jag behålla NEX- 5 an, den är kanon som filmkamera/stillbild och såpass liten så att den får plats i fickan, mina fickor iallafall. Troligtvis är det den man tar med om man ska bort på kalas o dyl. Kan se lite fjantigt ut kan jag tycka när någon har med sig den feta kameraväskan med extra objektiv, på en liten släktträff. Eller fjantigt o fjantigt... ni förstår vad jag menar :)

Testat lite mer nu på morgonen, och blir mer o mer imponerad av D7000 iso prestanda.

Jag har laddat upp bilder tagna under samma förhållanden(typ 20s mellan kamerabyte).
Från iso 1600-6400, samt en bild där kameran får bestämma allt, dvs "gröna läget"

Nex bilderna är de med ett högre numreringstal 4000 o uppåt, D7000 ligger på 500 o uppåt. Hoppas länken funkar....

https://skydrive.live.com/?cid=271aca454e8fa6c9&sc=photos&id=271ACA454E8FA6C9%21178&sff=1
 
Har du inte kollat in Sony 580, billigare än Nikon D7000.
Samma fina sensor som Pentax K5 och Nikon D7000,
även om Pentax är aningen vassast på höga iso och
Sony aningen sämst. Om inte möjligen nån ny firmeware
har ändrat på vem som är vassast.
Fast att köra ett bra brusred. program ger mer än
skillnaderna mellan kamerorna.

Nya Sony NEX C3 har den sensorn oxå, eller åtminstone
16Mp.
Men om du inte ska köpa direkt nu så kanske
det är värt att kolla in Sony A77, så att du inte ångrar dig...
http://sonya77.com/
 
Var nyss ute en sista sväng med D7000, sonen tog med min NEX, för en liten fotosväng nere vid Vänerns strand. Blåste på ordentligt, så vi testade lite långa slutartider för att få en mjukare sjö. Blev ganska läckert faktiskt. Blev igen påmind om att D7000 saknar vridbar skärm, så det blev till att ligga på klipporna för att komma nära vattnet. Kändes klumpigt och omodernt.

Att fota när det är riktigt mörkt är inte D7000 bästa gren, det märktes tydligt i kväll. Kit objektivet är kanske inte så ljusstarkt, men det är det heller inte till NEXen, och den protesterade inte en enda gång i kväll.
Testade alla möjliga varianter på fokusinställningar, men fick tillslut ge upp och fokusera manuellt. Det behövde jag inte med NEX-5 an. Trodde faktiskt att fokussystemet eller objektivet gått sönder, typiskt när man har lånat kameran....
Det kan ju vara mitt fel också med tanke på alla inställningar jag varit och fingrat på.... ;)

Iallafall är min lilla testperiod över och jag är sugen på att köpa en till kamera. Vad det blir är jag fortfarande osäker på, D7000 var/är riktigt bra, men kanske inte så mycket bättre än NEX-5 an som jag trodde innan. Det är väl egentligen möjligheten att bygga på ett kamerasystem med blixtar, objektiv mm som jag är ute efter.
Bildkvalitén har jag redan idag.

Sony 580 ska jag kolla på, plus en del annat Sony har. Jag har nog fastnat i Canon & Nikon illusionen att de skall vara så bra, de syns och hörs mest om man säger så.
 
Alltså, D7000 ÄR en riktigt bra kamera. Och den torde spöa NEX-5 ganska fint i bildkvalitet, förutsatt att du faktiskt fotar med RAW, då det är först där du får ut maximalt av din kamera. Och autofokusen piskar den i NEX-5:an ganska rejält. Jag får känslan av att du är mer van vid kompaktkameror, och att konceptet med sökare antingen går dig förbi eller helt enkelt inte är din grej.

Vettig jämförelse mellan dessa två kameror
 
Alltså, D7000 ÄR en riktigt bra kamera. Och den torde spöa NEX-5 ganska fint i bildkvalitet, förutsatt att du faktiskt fotar med RAW, då det är först där du får ut maximalt av din kamera. Och autofokusen piskar den i NEX-5:an ganska rejält. Jag får känslan av att du är mer van vid kompaktkameror, och att konceptet med sökare antingen går dig förbi eller helt enkelt inte är din grej.

Vettig jämförelse mellan dessa två kameror

Jag visste det!!
Inte kan man få påstå att en spegellös kamera är lika bra - eller t.o.m. bättre - än en klassisk DSLR här på Fotosidan utan att få mothugg. ;-)

Ingen har påstått att D7000 är dålig. TS konstaterade bara att i hans bedömning och upplevelse är Nexen (minst) lika bra som Nikonen. Det lär inga tester eller statistik ändra på, så varför inte dela hans glädje istf att "motbevisa"?
Hans reflektion om frånvaron av vridbar skärm på Nikonen kan jag instämma i. Vid låga och höga bildvinklar släpar traditionella kamerahus efter. Fast där har ju Nikon andra modeller med vridbar skärm...
 
Tester på nätet i all ära... jag har läst dem alla i princip. Men efter att ha läst och lyssnat på folk som "kan", så bildar man en uppfattning om hur bra vissa kameror är. Som D7000, vinnaren i alla tester, snabb som få, bäst bildkvalité, osv...
Efter alla dessa inputs, samt alla NEX vs DSLR(välj vem du vill), så tror man ju att D7000 är kameragudens gåva till oss icke Nikon/Canon användare. En NEX får man jobba med för att i princip lika snabbt ändra inställningar såsom på riktiga dslr kameror. I början tyckte jag den var omständig, men nu är den efter all tid jag hållit på med den, riktigt smidig.
De som testar kamerorna på nätet är vana dslr användare, som har kameran till låns i några dagar. Klart de blir frustrerade över interfacet då. Jag hittade rätt på D7000 direkt utan att ens behövt läsa någon manual. Ett gott betyg till kameran tycker jag. Men mina förkunskaper är faktiskt ganska goda vad gäller inställningar som iso, vitbalans, af-a, af-s, af-c, pasm funktioner, blixtkompensation.
Sedan tillkommer det där lilla som heter kreativitet :)

Sen kommer möjligheten att få testa själv en D7000, dock bara en helg, men 752 bilder blev det iallafall. De flest tagna i A läge, en hel del på våra katters lek i S-läge samt en massa kort i M-läge, mest för test och experiment. Knappt 10 st kort tog jag i liveview läget, om det var det du syftade på när du undrade över om jag visste vad en sökare var?

Det jag upplevde har jag skrivit om här ovan.
Jag är absolut ingen kompaktkamerekille(har du ens läst vad jag skrivit, eller fastnade du på stödorden D7000 och blev sur?), Jag vill utveckla mitt fotograferande och känner att någon av de ovannämnda märkena är lättast att ta till sig, med sitt breda utbud av objektiv mm.

Iallafall så tycker jag att raw är omständigt att jobba med om man har många bilder som skall "framkallas". Jag kanske gör fel, vad vet jag. Det jag vet är att jag inte tycker att det är så kul att sitta timmar framför datorn och förbättra bilder, jag vill att de skall vara så bra de bara kan direkt ur kameran. För mig har det då varit lättast med jpg.
Nästa steg är att ta tag i raw delen. Viktiga tillfällen fotar jag alltid i jpg + raw.

Jag tror inte att D7000 har så kass jpg hantering att bilderna blir otittbara jämfört med raw, eller?

D7000 är bättre än NEX-5 det vet jag, men inte sååå mycket bättre.

Nu blev det så där rörigt igen....
 
Jag visste det!!
Inte kan man få påstå att en spegellös kamera är lika bra - eller t.o.m. bättre - än en klassisk DSLR här på Fotosidan utan att få mothugg. ;-)

Ingen har påstått att D7000 är dålig. TS konstaterade bara att i hans bedömning och upplevelse är Nexen (minst) lika bra som Nikonen. Det lär inga tester eller statistik ändra på, så varför inte dela hans glädje istf att "motbevisa"?
Hans reflektion om frånvaron av vridbar skärm på Nikonen kan jag instämma i. Vid låga och höga bildvinklar släpar traditionella kamerahus efter. Fast där har ju Nikon andra modeller med vridbar skärm...

Det handlade snarare om att han ständigt hävdade att D7000 inte var så bra som påstods, när han sitter och fotar i Auto-läge med JPG, inte så konstigt att han inte får ut maximal prestanda då skulle jag säga. Min poäng är att du givetvis inte kommer att få ut maximal prestanda med en D7000 i auto-läge och jpg, punkt. Faktum kvarstår, D7000 _HAR_ bättre bildkvalitet, mycket bättre dynamiskt omfång och klart bättre färgdjup. Dessa aspekter är inget som är up for debate så att säga, det är bara så, oavsett vad någons personliga upplevelser med auto-läge och jpg kan tänkas påvisa. Vridbar skärm är endast användbart om man envisas med live view, vilket i majoriteten av fallen inte känns bättre än den optiska sökaren. Givetvis har live view sina tillfällen, men det utgör knappast någon majoritet av generella fototillfällen.

Det krävs, tro det eller ej, en viss vilja att lära sig hur man använder kameran på bästa vis för att kunna utnyttja denna på bästa vis.
 
Tester på nätet i all ära... jag har läst dem alla i princip. Men efter att ha läst och lyssnat på folk som "kan", så bildar man en uppfattning om hur bra vissa kameror är. Som D7000, vinnaren i alla tester, snabb som få, bäst bildkvalité, osv...
Efter alla dessa inputs, samt alla NEX vs DSLR(välj vem du vill), så tror man ju att D7000 är kameragudens gåva till oss icke Nikon/Canon användare. En NEX får man jobba med för att i princip lika snabbt ändra inställningar såsom på riktiga dslr kameror. I början tyckte jag den var omständig, men nu är den efter all tid jag hållit på med den, riktigt smidig.
De som testar kamerorna på nätet är vana dslr användare, som har kameran till låns i några dagar. Klart de blir frustrerade över interfacet då. Jag hittade rätt på D7000 direkt utan att ens behövt läsa någon manual. Ett gott betyg till kameran tycker jag. Men mina förkunskaper är faktiskt ganska goda vad gäller inställningar som iso, vitbalans, af-a, af-s, af-c, pasm funktioner, blixtkompensation.
Sedan tillkommer det där lilla som heter kreativitet :)

Sen kommer möjligheten att få testa själv en D7000, dock bara en helg, men 752 bilder blev det iallafall. De flest tagna i A läge, en hel del på våra katters lek i S-läge samt en massa kort i M-läge, mest för test och experiment. Knappt 10 st kort tog jag i liveview läget, om det var det du syftade på när du undrade över om jag visste vad en sökare var?

Det jag upplevde har jag skrivit om här ovan.
Jag är absolut ingen kompaktkamerekille(har du ens läst vad jag skrivit, eller fastnade du på stödorden D7000 och blev sur?), Jag vill utveckla mitt fotograferande och känner att någon av de ovannämnda märkena är lättast att ta till sig, med sitt breda utbud av objektiv mm.

Iallafall så tycker jag att raw är omständigt att jobba med om man har många bilder som skall "framkallas". Jag kanske gör fel, vad vet jag. Det jag vet är att jag inte tycker att det är så kul att sitta timmar framför datorn och förbättra bilder, jag vill att de skall vara så bra de bara kan direkt ur kameran. För mig har det då varit lättast med jpg.
Nästa steg är att ta tag i raw delen. Viktiga tillfällen fotar jag alltid i jpg + raw.

Jag tror inte att D7000 har så kass jpg hantering att bilderna blir otittbara jämfört med raw, eller?

D7000 är bättre än NEX-5 det vet jag, men inte sååå mycket bättre.

Nu blev det så där rörigt igen....

Har inga invändningar öht gällande interfacet på NEX-5:an, det var på intet vis det mitt inlägg handlade om. Det handlade, som jag skrev i föregående inlägg, om det faktum att du sitter och kör auto-läge och jpg med en kamera som förtjänar så mycket mer än det. Givetvis är det din fulla rätt att göra detta, men det är att likna med att köra omkring på 2:an endast i en Ferrari. Du utnyttjar helt enkelt inte kamerans fulla potential.

Att du knappt använt live view-läget tycks ju snarare bero på att du föredrar detta läge och att den inte levde upp till dina förväntningar i det avseendet. Den optiska sökaren i D7000 är det trots allt inget som helst fel på, och den är tveklöst avsevärt mycket rappare än den live view som sitter på NEX-5. Det var även detta som fick mig att dra parallellen till kompaktkameror.

Som sagt, det är din fulla rätt att bara jämföra jpg rakt ut ur kameran, precis som det är min fulla rätt att påpeka att du helt enkelt inte utnyttjar kamerans fulla potential när du gör detta. Än mindre när du som nämnt ovan kör i auto-läge. Man behöver knappast sitta i timtal med sina bilder bara för att man kör RAW istället för jpg. Däremot skulle jag varmt tipsa om att ställa om färgrymden till Adobe RGB, testa RAW en sväng och åtminstone köra med Aperture priority (snarare än auto). Det är först då du verkligen kommer att kunna utnyttja de 2.5 ggr fler färger samt det bättre dynamiska omfång D7000 faktiskt kan leverera.

I övrigt blir jag inte "sur" i simpla diskussioner på internet, åtminstone inte vid ett så här harmlöst skede :)
 
Alltså, D7000 ÄR en riktigt bra kamera. Och den torde spöa NEX-5 ganska fint i bildkvalitet, förutsatt att du faktiskt fotar med RAW, då det är först där du får ut maximalt av din kamera. Och autofokusen piskar den i NEX-5:an ganska rejält. Jag får känslan av att du är mer van vid kompaktkameror, och att konceptet med sökare antingen går dig förbi eller helt enkelt inte är din grej.

Vettig jämförelse mellan dessa två kameror

Att tänka på: Nexen tillhör en allra första generation, som till en början vände sig till dom som tar första steget från kompaktkamera. Sony har erkänt att dom tänkte fel där, den lilla kameran med APS-C sensor tilltalade även erfarna semiproanvändare, då bildkvaliteten visade sig ovanligt bra, kitoptiken till Nexen är bättre konstruerad än kitoptik till övriga Alpha-kameror.

D7000 är sprungen ur flera generationer av ständigt förbättrade modeller, Sensorn som den har är en Sonysensor som sitter i Alpha 580 och Pentax K5. Nex 5:an av första generation får högre slutsumeringstal än självaste 7D hos DX0.

Värden som vid normal till lite avancerad bildtagning ej går att upptäcka några skillnader trots då rena fakta som högre DR bla. Det är för övrigt allmänt känt idag att en DSLR-kamera i prisklassen 5-8000Kr klarar att ta mycket fina bilder som i många stycken ej går att skilja från dubbelt så dyra kameror.

Sedan har så klart dom dyrare modellerna många andra fördelar som är tilltalande, bättre AF, större sökare, vädertätning, högre b/s mm.
/Bengt.
 
Adapter

Hej Patrik :)
Mitt råd till dig är att vänta tills NEX7 släpps innan du kollar på en ny kamera och se vad den har att erbjuda. Har för mig att jag sätt någonstans att den kommer ha blixtsko bl.a.
Beträffande objektiven så kör jag med en adapter så jag kan köra med mina à-objektiv. Fungera kanon med den nya uppdateringen och manuell fokus.

Fråga Patrik..

Är det Sony adapter till NEX som Du använder Dig av eller finns det andra som passar till NEX?
Har precis köpt en som "skubb" kamera till min 5D som i bland blir stor och klumpig

\\Sten
 
Att tänka på: Nexen tillhör en allra första generation, som till en början vände sig till dom som tar första steget från kompaktkamera. Sony har erkänt att dom tänkte fel där, den lilla kameran med APS-C sensor tilltalade även erfarna semiproanvändare, då bildkvaliteten visade sig ovanligt bra, kitoptiken till Nexen är bättre konstruerad än kitoptik till övriga Alpha-kameror.

D7000 är sprungen ur flera generationer av ständigt förbättrade modeller, Sensorn som den har är en Sonysensor som sitter i Alpha 580 och Pentax K5. Nex 5:an av första generation får högre slutsumeringstal än självaste 7D hos DX0.

Värden som vid normal till lite avancerad bildtagning ej går att upptäcka några skillnader trots då rena fakta som högre DR bla. Det är för övrigt allmänt känt idag att en DSLR-kamera i prisklassen 5-8000Kr klarar att ta mycket fina bilder som i många stycken ej går att skilja från dubbelt så dyra kameror.

Sedan har så klart dom dyrare modellerna många andra fördelar som är tilltalande, bättre AF, större sökare, vädertätning, högre b/s mm.
/Bengt.

Ja jag har som sagt aldrig hävdat att NEX-5 är något annat än en riktigt bra kamera. Tröttnade mest på påståendet att D7000 inte var så bra som påstods, när basis för detta påstående var Auto och och JPG. Tror själv stenhårt på NEX-7, framför allt då den förhoppningsvis får en riktig sökare.
 
Jag använde inte autoläget någon gång. Förstår inte vart du har fått det ifrån? Jag kör alltid i bländarläge, ibland kör jag manuellt, då kameran inte ställer in bländarn som jag vill ha vid slutar prioritet.
Jo, ett kort tog jag med varje kamera, bara för att se vilka inställningarn de valde under exakt samma förutsättningar. Kortet jag tog är med i länken jag postade tidigare.

Sökaren känns mer naturlig att använda än Liveview, nåt annat har jag iallafall inte menat. Men det finns tillfällen då Liveview är att föredra. När jag låg på stenarna i går kväll och kollade i sökaren på D7000 saknade jag den förnämliga Liveview skärmen på NEX en. Personligen tror jag stenhårt på elektroniska sökare och dess fördelar när de får till detaljeringen vid mörker.

Autofokus när det var mörkt var den dålig på, men det har jag redan skrivit om ovan.
Men måste berömma D7000 snabbhet och fingertoppskänsla. När den väl fokuserade gjorde den det snabbt. Där har inte NEX en chans.

Raw frågan skall jag ta tag i, det var liksom lättare att börja lära sig bländare, slutare, iso mm än att sätta sig in i en framkallningsprocess.
En ny extern kalibrerad skärm ligger på önskelistan. Först då tror jag att raw blir intressant för mig.
 
Jag använde inte autoläget någon gång. Förstår inte vart du har fått det ifrån? Jag kör alltid i bländarläge, ibland kör jag manuellt, då kameran inte ställer in bländarn som jag vill ha vid slutar prioritet.
Jo, ett kort tog jag med varje kamera, bara för att se vilka inställningarn de valde under exakt samma förutsättningar. Kortet jag tog är med i länken jag postade tidigare.

Sökaren känns mer naturlig att använda än Liveview, nåt annat har jag iallafall inte menat. Men det finns tillfällen då Liveview är att föredra. När jag låg på stenarna i går kväll och kollade i sökaren på D7000 saknade jag den förnämliga Liveview skärmen på NEX en. Personligen tror jag stenhårt på elektroniska sökare och dess fördelar när de får till detaljeringen vid mörker.

Autofokus när det var mörkt var den dålig på, men det har jag redan skrivit om ovan.
Men måste berömma D7000 snabbhet och fingertoppskänsla. När den väl fokuserade gjorde den det snabbt. Där har inte NEX en chans.

Raw frågan skall jag ta tag i, det var liksom lättare att börja lära sig bländare, slutare, iso mm än att sätta sig in i en framkallningsprocess.
En ny extern kalibrerad skärm ligger på önskelistan. Först då tror jag att raw blir intressant för mig.

Då var det jag som missförstod dig på den punkten, gällande auto. Hur som helst förblir jpg på en D7000 detsamma som att köra en Ferrari på 2:an endast. Det behöver som sagt inte vara en framkallningsprocess med RAW, jag spenderar i snitt 10 sekunder per bild, på sin höjd. Den stora skilnaden är att du inte våldtar bilderna med rätt usel jpg-komprimering. Skulle du få för dig att höja skuggor eller dylikt kommer du förstå storheten med D7000, framför allt på bas-iso.
 
Jag kör just NEX-5 och D7000. Två riktigt bra kameror och jag som du är lycklig över min NEX. Speciellt efter menyuppgraderingen. Och min dotter gillar den senaste med olika scenarios.

NEX'en får mig ibland fråga mig om jag skulle byta DSLR till Sony. Jag gillar verkligen deras bildstuk. Men, så tittar jag på en del D7000 bilder och, som den Nikonist jag är.
Båda har ju bra kapacitet vad gäller ISO och det gillar jag. Jag tycker dessutom att båda håller upp till 3200. Kan man svälja lite brus (jag kan) så tycker jag ärligt att de håller där också.
Nu talar jag om lite tuffare ljussituationer, där det är Mörkt!!

Säkert blir du nöjd med en D7000. Hmmmm, skall testa den på RAW, se hur mycket mer man får ut. :)

(Mina senaster två blogginlägg är plåtade med D7000 och NEX5)

Lycka till!! //Peter-L
 
Fråga Patrik..

Är det Sony adapter till NEX som Du använder Dig av eller finns det andra som passar till NEX?
Har precis köpt en som "skubb" kamera till min 5D som i bland blir stor och klumpig

\\Sten

Hej Sten
Ja det är Sonys egna jag kör med, men det finns säkert andra också. Har för mig att jag läst det någonstans.
 
ANNONS