Denna annons syns inte för plusmedlemmar (som är inloggade).
Annons
OBS: denna grupp är markerad som inaktiv. Gruppvärden kan aktivera den igen genom att redigera inställningarna.

Skapa Infraröda bilder av färgbilder

Här kommer ett litet trick om man känner för att omvandla sina redan tagna färgbilder till svartvita infraröda bilder med lite hjälp av photoshop.<br> <i>Uppdaterad 04-03-21</i> Läs mer... 21

Bloggar

Surrealistiska semesterbilder

Sådär, nu har jag kommit igång med IR fotograferandet igen denna sommar, hade en liten svacka förra året p.g.a. kamera/optikbyten som satte käppar i mitt IR-hjul. Tänkte visa några av mina ... läs mer..


Det osynliga ljuset

Och att stänga ute det synliga Nu har jag gett mig på något som jag nog får ångra. Att fotografera i blindo är ju inte riktigt vad man är van vid, menar jag. Filtret jag sätter på objektivet är svart ... läs mer..


Ramsvik

Tog en tur med Mikael till Ramsvik i helgen som var. Körde en del IR, men även också lite långa slutartider med Mikaels 10nd filter. läs mer..


Årets första IR bilder

När värmen kom fram, så gjorde även IR filtret det. :-) Det är intressant att se samma vy som i vintras, fast då var det vitt p.g.a. grå himmel och snö på marken. Lite åkermark med IR som skapar ... läs mer..


Blandade naturbilder från 2013

Insåg att jag har några naturbilder från några olika fototurer som jag ville piffa till och lägga upp på bloggen. Börjar med några bilder från i början av denna "vinter" när det faktiskt var ... läs mer..


IR-fotografering utan en ombyggd specialkamera

Om du vill fota infrarött (IR) med en digitalkamera så behöver nästan alla kameror på marknaden byggas om eller modifieras för uppgiften och om du väl har låtit bygga om din kamera kan du inte längre ... läs mer..


Vågsurfing på Quiksilver Pro France

Efter att ha sett och fotat ett riktigt bra vågsurfevent i Newcastle, Australien, blev jag sugen på att fota mer vågsurf. Herrarnas world tour har två stopp i Europa. Jag valde Quiksilver Pro France ... läs mer..


NZ kust + Infrarött + ND110 + sv/v

Rubriken blev en av mina favoritkombinationer på min resa. Egentligen är torkduk, stativ, och blöta skor med också, men då blir rubriken ännu sämre. Kusterna i Nya Zeeland var otroligt vackra och ... läs mer..


Villrådig i vårtider

Nu är den här med besked - våren! Det sjuder utav liv i varenda buske och växtdel. Fler och fler knoppar spricker ut i blom för varje dag, det är makalöst vackert. Jag stortrivs nu och gång på gång ... läs mer..


Provar IR

Det råder ingen hejd på leklusten just nu, och för mig är fotografering som en stor buffé med massor av godsaker att avnjuta. Och jag vill smaka på allt! Vissa saker har jag redan fastnat för såsom ... läs mer..


Gran Canaria

Pappa fyllde 70 i oktober och tog med sig ett gäng till Gran Canaria. Det blev en skön resa med både slappande och lite äventyr. Vi bodde i Puerto Rico på sydkusten. En liten kustby med stranden ... läs mer..


Mitt favorittema: Infrarött

Det började med att jag såg bilder med, som jag trodde, totalt infrostade träd. Skitcoolt tyckte jag. Synd att man inte får tillfälle att fota såna så ofta. Men... När jag kollade upp bilderna lite ... läs mer..


Jag och Gammelgaard

För ett tag sen pushade en av mina nätfotokompisar att jag skulle skicka några av mina svartvita foton till fototävlingar. Hade inte gjort det innan och var lite skeptisk. Men lite senare tipsade ... läs mer..


IR i Biskopshagens naturreservat

Okej, då startar jag mitt bloggande med detta inlägg :) Häromdan åkte jag till Biskopshagens naturreservat för att fota. Det ligger på samma halvö som Ringhals på västkusten mellan Kungsbacka och ... läs mer..


IR med Lightroom

Julafton vid midsommar har fått min Sony A100 konverterad för IR fotografering. Efter en hel del tvekan över kostnader och vart jag skulle våga skicka min A100 så beslöt jag mig för ACS i ... läs mer..


Gatufoto - Folk förstår inte…

I dag är det den stora dagen då hugade gatufotografer har chansen att mötas lins mot lins, nylle mot nylle på NamKang. Och jag är en av dem. Soligt och varmt är det, så dagen måste ju utnyttjas ... läs mer..


Ringhals höstsalong och ny glugg

Hade anmält mig som intresserad att ställa ut på Ringhals och i torsdags så fick vi paxa utrymme. Att mina bilder från Crimson dök upp först idag gör att jag är sist ut. Utställningen drog igång i ... läs mer..


Photo Walk

I lördags var det Scott Kelby's International Photo Walk. I ca 200 städer promenerade drygt 8000 fotografer och fotograferade, samtidigt. I Göteborg var vi ett 30-tal, drygt, som promenerade ... läs mer..Aifo AB - Elinchrom ELB 400 Batteridriven studioblixt