Fotosidan Akademi: On Location Photo Walks0 Akademipoäng

On Location tillbaka, i år med konceptet Photo Walks

Vi fortsätter att försöka inspirera dig att fotografera mera. Nu under 2023 är On Location tillbaka, i år med konceptet Photo Walks. Tillsammans med Wild Nature Fotoresor besöker vi sex fina områden med erkänt spännande natur och med stora möjligheter till fina bilder. Vi ses lördag-morgnar för en ca 4-5 h runda. Guide från Wild Nature Fotoresor finns på plats. Sony, Olympus och Nikon kommer att finnas med på vars två rundor.

I år satsar vi på att komma ut och upptäcka Sverige. Häng med våra duktiga ledare och träffa andra fotografer.

Upplägget

Tanken är att samlas, hålla tummarna för vackert ljus och sen kommer vi gå en runda på ca 4-5 h i lugn och sakta mak. Under rundan så kommer vi stanna då det ser bra ut för foto, och dessutom kanske en längre stund på ett par ställen för att jobba mer med motiv och ljus och för att fika. Det finns ingen förutbestämd agenda utan det blir vad vi alla och naturen och vädret på plats gör den till. Rundan beräknas ta 4-5 h.

På varje runda finns det med låneutrustning från tillverkare (Olympus, Nikon och Sony) för den som är intresserad av att testa deras utrustningar. Produkter kommer finnas med och vill du testa så pratar du bara med representanten. Det kommer finnas begränsat med saker med eftersom representanten har med sig sina prylar i bilen och sedan bär med sig sakerna runt på rundan.

Anmälan

Det är gratis att delta men du anmäler dig så vi vet hur många som kommer. Du anmäler dig genom att vara med i gruppen On Location Photo Walks och sen väljer rätt Photo Walk via länken i tabellen nedan. Det finns inget maxtak på deltagare.  

Starten på rundorna är tidig lördagmorgon (exakt tid och samlingsplats kommer någon vecka innan rundan till de som anmält sig).

Datum

Plats

Guide

Produktspecialist/
Låneprodukter

20-maj

Stenshuvud nationalpark

Frida Hermansson

Nikon

Anmälan

27-maj

Åsnen nationalpark

Henrik Karlsson

Olympus

Anmälan

17-juni

Öland

Henrik Karlsson

Olympus

Anmälan 

9-sep

Tiveden nationalpark

Staffan Widstrand

Sony

Anmälan

2-sep

Tyresta nationalpark

Staffan Widstrand

Sony

Anmälan

21-okt

Söderåsen nationalpark

Frida Hermansson

Nikon

Anmälan

Vad ska jag ta med?

Packa kameraryggsäcken med lämplig utrustning. Ta även med fika och förstärkningskläder. Regnkläder och regnskydd till kamerorna/ryggsäcken. Stativ är jättelämpligt. Objektiv från vidvinkel och makro till telezoomar av olika längd.

I år har vi koncentrerat platserna till södra Sverige men om detta faller väl ut så kör vi 2024 med fler platser runt om i landet.