Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Den lilla gröna skalbaggen

Tänk om han vetat det, den lille gröna skalbaggen...

Att han skulle komma ivägen för en macrotokig fotograf med kameran i högsta hugg, som är tokig i att fota gräs men ännu hellre gräs med insekt...

Som inte var nöjd förrän hon tagit femtioelva bilder...

Och som var tvungen att passa på att testa en massa olika inställningar, ISO:n, vitbalans, slutartider och bländare och allt vad det heter

Tänk om han vetat det, den lille gröna skalbaggen...

Då kanske han hade valt ett annat grässtrå på sin kvällsrunda!

 

Inlagt 2010-07-18 00:41 | Läst 2786 ggr. | Permalink
Åhhh.... Ulrika! Så fina bilder... söt bagge och så på grääääs... ;0) Jag gillar bild nr 3 bäst, kan inte direkt förklara varför... Gillar verkligen färgtonen du fått till och reflexerna...
Kanonfint!
Kramen
Jessica
Svar från Ullis A 2010-07-18 23:30
Haha, tänk att jag anade att du skulle gilla detta ;)) Tackar så väldigt mycket för dina härliga rader! Reflexerna är den ännu något ljusa himlen som skymtar bakom grannens buskage.
Kram tillbaks! :)
Fin bildserie på den lilla gröna skalbaggen! :-) Härliga ljusreflexer i tredje och sista bilden. Fina kompositioner rakt igenom. Ibland tycker jag att det är intressant att observera hur de kämpar på de här stråna som svajar för vinden.

Jag är också svag för strån... Hihi! :-)
Svar från Ullis A 2010-07-18 23:32
Tackar tackar Rei, han kämpade på och kröp runt på sitt lilla strå ett bra tag. Tur det så man fick fota från alla olika håll. :) Visst är det roligt med gräs och strån!
Jag tror att han tyckte det var trevligt med sällskap och att han fick känna sig som en modell ett tag. Du ser ju hur villigt han poserar :-)
Härliga bilder i alla fall.
Ing-Marie
Svar från Ullis A 2010-07-18 23:33
Ja han visade verkligen ingen antydan till att flyga sin kos utan poserade fint en lång stund. Måste ha trivts bra framför min kamera! :)
Hälsn. Ulrika