Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Dessa små irritationsmoment i vardagen...


Jag blir alltid lika irriterad....

Till exempel när man står i en bilkö. Och framförvarande bil har släppt ett avstånd till nästa bil, på sådär 7-8 meter. Och plötsligt kör fram och täpper till denna lucka, alltså utan att det slagit över till grönt. Vad ska man göra då, då är ju luckan plötsligt framför min bil?! Köra fram, eller stå kvar...

Irriterande!

Eller när man åker rulltrappa och personen framför dig går av, och sedan blir stående... antagligen funderande på om hon/han skulle till höger, vänster eller rakt fram?! Med följden att det liksom blir trafikstockning bakom...

Fruktansvärt irriterande!

Eller plastfolie, jag säger bara plastfolie! En liten oumbärlig produkt, men som så ofta triggar min reptilhjärna, om ni förstår...

Makalöst irriterande!

För att inte tala om folk på FS som bloggar ut 3-4 eller rentav 5 st inlägg i följd!

Otroligt irriterande!

Nej, förlåt att jag raljerar en smula över detta, men bloggspammandet kan jag faktiskt inte bli så himla irriterad över. Fast visst finns det bloggar/bloggare som jag stör mig en aning på och jag förstår faktiskt poängen, ni som verkligen blir irriterade...Själv väljer jag att skrolla i listan över senaste bloggar istället, tycker faktiskt inte det är så värst jobbigt. Går alltid på rubriken "Bloggar" istället för listan på första sidan. Där ser man ju dessutom bild på bloggens innehavare, vilket underlättar när man letar efter sina favoriter. Och resten kan man ju bara strunta i... eller? ;)

Dessutom kom jag helt osökt att tänka på ett mantra som min äldsta dotters lärare försöker pränta in i sina elever... "Prata MED varandra, inte OM varandra"! Men jag inser att jag just nu inte precis lever upp till detta själv, oops! :)

Och så en liten bild...

Till sist... Om någon stör sig och blir irriterad över min blogg, vad den handlar om, hur ofta jag skriver, om det är för många eller för få bilder eller whatever... Får man be om att få veta det direkt då, tack?! Istället för att få läsa om det i någon annan blogg... Hittills har jag inte alls tagit åt mig, men kanske borde jag göra det, inte vet jag... ?

Inlagt 2010-11-23 21:35 | Läst 2228 ggr. | Permalink
Bra skrivet!
Svar från Ullis A 2010-11-23 21:59
Tack Per! :)
Jag brukar skoja med goda vänner, t ex brukar jag säga "Vi pratade om dig tills du nu kom, så nu kan vi prata med dig". :-)

När det gäller att köra bil och samsas om vägbanan, så blir jag irreterad om jag håller bra avstånd till bilen framför och så kommer där någon och kör om mig för att slinka in i mitt säkra avstånd. Lönt! Grrr!

Jag har minst en bild och max... Tja, jag tror det ligger runt 70-80 bilder i ett inlägg. Hahaha. Snacka om jobbigt... Att ladda upp en bild i taget! :-)

Pust, stånk, stööööön! ;-)
Svar från Ullis A 2010-11-23 22:03
Haha, ja den kommentaren känner man ju igen! :)
Likaså när någon slinker in framför en, det är också vansinnigt irriterande, hrm! Tänk vad mycket man retar sig på egentligen, och hur mycket energi det tar... Nädå så allvarligt är det ju inte!
Ja fy så jobbigt det måste ha varit att vänta på den uppladdningen, kan tro att det nästan växte ut horn i pannan... ;))
Du bor inte i stockholm ser jag. Lucka till nästa bil? -Jag fattar ingenting...
Men de andra sakerna känner jag igen.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Ullis A 2010-11-24 22:54
Hihi, jodu Thomas, här på vischan är det glest mellan bilarna... :)
Ha det gott du också!
//Ulrika
Livet är för kort för att man ska gå omkring och irritera sig på saker. Omrikta den energin istället till fotografi!
Svar från Ullis A 2010-11-24 22:56
Javisst, men att låta bli att vara irriterad kan ibland vara en konst! Särskilt om man har kort stubin som jag... Men försöker tänka på det. Och jag hoppas att det framgår att just detta inlägg, åtminstone det som står ovanför bilden, var skriven med en stooor glimt i ögat! Det under bilden däremot är på fullt allvar!
Hehe, det här var ju riktigt roligt skrivet! Men att irritera sig, man spiller ju sin energi till ingen nytta. Världen bara skiter i vad man tycker! Så jag övar mig att acceptera saker som dom är. Vad är mer värt än min egen sinnesfrid?

Förresten har du lovat att återkomma med en rapport om din fiolspelande dotter, men inte har du gjort det inte! Visst är det tjusigt med blommor och blader (är det en gerbera?), men inget går upp mot människor.

Själv bekymrar jag mig inte om bloggspam, för jag tittar nästan aldrig på listan över bloggar. Jag har min egen bevakningslista med bloggar jag följer. Jag missar väl saker ibland, men FS är i alla fall för stort för att man ska ha tid att följa allt.
Svar från Ullis A 2010-11-24 23:02
Bra, det var ju meningen att få några till att dra på smilbanden!
Gillar din formulering "Världen bara skiter i vad man tycker" för precis så är det ju. Den som har mest ont av att jag blir irriterad är ju jag själv. Och en massa energi tar det, helt i onödan!

Åh jag veet, tack för påminnelsen. Det ska bli ett blogginlägg, lovar! Funderar på om jag kanske skulle få filma henne och min andra dotter när de spelar något, och länka ut här via youtube... ska klura på det!

Nej, bloggspam bekymrar mig inte heller så värst mycket. Däremot tycker jag att klimatet hårdnat överhuvudtaget på internet, och även här på FS. Trist! Pekpinnar och besserwissrar gör väl ingen glad... Men väljer att försöka att inte bry mig, för då skulle jag inte våga skriva något alls, och tappa blogglusten fullständigt dessutom!

Gerbera är det inte, utan en vacker blomma som jag inte kan namnet på tyvärr... en av många som fanns på min moster och morbrors härliga altan! :)
Som vanligt har du slagit huvudet på spiken! :-)

Kanonbra skrivet - visst finns det bloggar som man kanske inte gillar sådär mycket, men då kan man ju helt enkelt undvika att läsa dom...eller..? :-)

Och du, gladpack säger bara det...gladpack...grrr....

/Kram
Svar från Ullis A 2010-11-24 23:05
TACK goa Maria, visste väl att du skulle tolka detta på rätt sätt! Hade ju tänkt vara tyst i denna bloggdebatt, men till slut gick det inte, haha! Men det blev ett inlägg på mitt lilla vis. :)
Ja, istället för att irritera sig kan man väl bara undvika det man vet att man blir irriterad över, eller.... Hur svårt kan det vara? :)
Gladpack ja, DET irriterar mig som fasiken... morr...
KRAM!
Ulrika
För en tid sedan fick jag en bok med titeln; Hetsa inte upp dig över småsaker, författad av Rickard Carlsson. JAG...fick den boken..varför just jag?? Jag blir så jäkla irrite...
Nåväl..Den är ganska nyttig.
Bilkö o rulltrappa??? Säkert jobbigt, inte en aning, bor i Mjölby..
Plastfolie..Ok, jag fattar..
Det där med bloggar..Hmm..jag bloggar inte så ofta längre....
DU..skriver härliga bloggar! Fortsätt med det!
Allt Gott! Anders Plåtare
Svar från Ullis A 2010-11-24 23:07
Haha, ja hur kan det komma sig att du fick just den tro? ;) Men visst är det lätt hänt att irritera sig helt i onödan, och spilla en massa energi som man kunde haft nytta av på andra vis! :)
Tack för berömmet, det sporrar de gånger man lessnar och tänker lägga av... Har ju tagit ett litet steg från FS i och med min andra blogg på Wordpress, men kan inte ge mig av helt och hållet! Det är trots allt ganska kul här!
Ha det fint //Ulrika
He he Ulrika, ja man känner igen sig lite. Men jag försöker intala mig att inte spilla energi på andras tosigheter. Men det är inte lätt alltid minsann. Ibland bubblar det över.
Ha enbra kväll. Kram
Svar från Ullis A 2010-12-02 20:56
Oj, denna har jag ju missat...
Ja det där att lägga sin energi på rätt saker kan vara svårt många gånger! Men jag tror att jag börjar bli bättre på att lägga den på sådant som är viktigt, och strunta i annat... Lite som att prioritera på sin Att-göra-lista kanske! :)
Ha det gott och kram!