Allt som händer och fötter, tankar och betraktelser men inte minst bilder i både färg och svartvitt!

Köptips för Leica-nördar...!

Hej på er likasinnade!

För dom som är nyfikna på Leica, både nytt och begagnat, kan jag varmt rekommendera: Meister Camera i Hamburg - (butiken hette tidigare Leica Store, nu heter dom visst Meister Camera), och där köpte jag min första M-Leica! Butikerna finns också i Berlin och München, men jag känner bäst till Hamburg-butiken.

För någon som är sugen på ett fint och (rätt sällsynt 90 mm f2,0) objektiv med M-fattning såg jag just detta...klart billigare än Summiluxen i skärmdumpen ovan!

https://www.meister-camera.com/de/gebraucht/7971/leitz-summicron-m-2090mm-frühe-3-version

En seriös handlare som får in riktigt fina objekt då och då, och rätt nyligen har man flyttat butiken  in till en mycket centralare adress i Hamburgs innerstad...  se nålen i kartan nedan! Jag har själv inte varit där i den nya butiken än, men det står högt upp på min "bucket list".

Tidigare låg butiken ganska långt ut från centrum, i en mera perifer stadsdel - jag promenerade dit en gång, men med min nyinköpta M6:a tog jag för (säkerhets skull) en taxi tillbaka till hotellet vid Inre Alster för €10:-!

Här är den..."my precious"!

Det 90-mm objektivet, samlarobjektet som jag ovan tipsade om vore visst intressant (särskilt om det inte vore svart) men jag avstår denna gång...Jag får erkänna att jag nyligen "hädat" genom att köpa ett nytt Zeiss 85 mm f4,0, så jag får klara mej med det som porträttglugg så länge! (https://www.fotosidan.se/prylar/objektiv/fasta-objektiv/zeiss/zeiss-tele-tessar-t-4-85_26680)

Ha det så bra som det går i dessa Corona-tider! 

/B

Inlagt 2020-05-04 06:41 | Läst 956 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver