Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Free Tibet!

Fingerbilden jag gjorde för gårdagens inlägg om cykelmarodörerna har jag nu bearbetat och lagt ut i större format på deviantArt för att illustrera vad jag tycker om Kinesiska regeringens syn på de mänskliga rättigheterna och deras behandling av Tibet och tibetanerna (och delar av sina egna medborgare)  .

Olympiad?

Olympiad utan idén om mänskliga rättigheter?
Olympiad utan idén om fritt få uttrycka sin åsikt?  
Olympiad utan idén om frihet av att få vara till?
Olympiad utan idén om brödraskap mellan folk?
Olympiad utan idén om fred?

...det är inte längre någon Olympiad!

Men nån bojkott av invigningen kan man nog inte räkna med. När så många västerländska länder fortsätter att handla (billigt) av Kina kommer ingen president, premiärminister eller någon annan höjdare att vilja (våga) sätta ner foten och säga ifrån.



//Bernt

Inlagt 2008-04-10 19:12 | Läst 5392 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tyvärr är det nog penningen som styr ända från storpolitiken till den enskilde idrottsmannen. Och framför allt att vi medborgare inte gör vår röst hörd i högre utsträckning. Man har den regering man förtjänar kanske man skulle kunna säga, och det gäller väl hela den demokratiska världen. Så länge vi jagar "röda prislappar" och inte ställer oss frågan hur högt det mänskliga priset får vara för att vi skall kunna konsumera billiga varor tillverkade under förhållanden som vi skulle betrakta slavarbete kommer olika förtryckarregimer att ganska ostört kunna fortsätta sina folkmord. Just kinas förtryck av tibet tillhör det värsta mänskligheten skådat, man har inte nöjt sig med att förtrycka och fördriva ett folk, utan man har uttryckligen försökt att mörda en hel kultur. Detta kulturmord har pågått sedan 1959, så det är ju verkligen på tiden att det får lite medial bevakning.
Frågan är alltid lika aktuell. Låt oss inte glömma Tibet! De fick sin olympiad, kan inte Tibet nu få sin frihet?