Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Lite om ett TV köp m.m.

I söndags tog jag mig ut till mammons högborg i Kungens kurva för att försöka hitta en ny liten TV till vår lilla fjällstuga. Efter lite letande hittade jag en rätt bra 19 tummare, lite dyrare än jag tänkt men med mycket bra bild. Jag hade inte tillräckligt med cash med mig så jag la en liten handpenning för att komma tillbaka dagen efter och slanta av resten. I måndags morse fick jag en flera tidningar från de som vill att vi ska köpa nya fina apparater inför fotbolls EM. Där hittade jag då den modell jag lagt handpenning på hos en av deras konkurrenter men till ett mycket bättre pris (ca 25 % billigare). Företaget som jag handlade hos har någonting som heter prisgaranti, vilket betyder att om någon annan handlare har samma apparat till ett bättre pris betalar dom till baka mellanskillnaden och det var ju bra för mig. Dom drog direkt av ca 1000 kr på mitt köp...det tackar man för!

 

I måndags eftermiddag tog min fru och jag en liten runda på stan tillsammans i det fina vädret. Det händer inte så ofta numera eftersom hon arbetar eftermiddagar och kvällar. Vi tog bussen från Vasastan ner till Kungsträdgården, därfrån gick vi ut och runt Skeppsholmen och Kastellholmen. På vägen in mot stan igen smet vi in på Prinsen och tog en matbit. Maten var superb men atmosfären på stället var inte någonting man skriver hem till mamma om direkt. Alldeles för mycket kostymmänniskor och räknenissar för min smak.
När jag gick på "fotoskolan" i mitten och slutet på 60-talet var Prinsen ett av våra vattenhål, det var då ett ställe där unga kulturarbetare, konstnärer, kreatörer och mediafolk träffades.
Jag fortsatte att gå på Prinsen då och då under 70-talet men då tillsammans med min fru och mina barn. Men sen kom det lustiga 80-talet med sin girighet och när reklamgurun Leon Nordin köpte stället började Prinsens magi att försvinna...



Idag är det 11 dagar kvar innan jag drar till fjälls, man kan ju hoppas på att man får uppleva ett likadant hjortronår som det var när den här bilden togs.


"The world is what you think of it. So think of it differently and your life will change".

//Bernt

Inlagt 2008-06-04 11:46 | Läst 5199 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Suck för Prinsen. Kommer ihåg spritstrejken -63 och kunde köpa en flaska Liebfraumilch utan prut. De blev mycket snack innan den tog slut. Såna ställen finns inte numera