Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Höströjning

I helgen har vi röjt i vårat källarföråd, ja vi och vi det var min fru som gjorde det mesta. Jag fick mest en uttala mig i frågan om jag skulle behålla det här och det här eller kasta eller försöka sälja.
Tidigare innan vi flyttade in till stan för tretton år sedan bodde vi i en stor etagelägenhet ute i Danderyd med två jättestora källarförråd. Och eftersom jag är en sån människotyp som har svårt att göra sig av med saker har jag samlat på mig en hel del under årens lopp, prylar, böcker, bilder, teckningar mm. Totalt blev det ca 60 flyttkartonger vid flytten från Danderyd.
Till den nya lägenheten här i stan hörde då ett stort vindsföråd där vi som tur var fick plats med det mesta. Efter några år omvandlades vårt hus till bostadsrätter och ytterligare några år senare byggdes hela vinden i fastighetan om till två stora lägenheter. Då fick vi i stället nya förråd i källaren dit vi fick flytta våra saker och då var vi tvungna att göra en kraftig rensning för att få plats med alla kartonger, men det blev naturligtvis knökfullt.



Nu har jag/vi alltså gjort ytterligare en rensning och omstuvning och på det sättet blivit av med ca tio kartonger (mest mina saker) så nu kan man komma in i förrådet igen, till min frus stora glädje. När man gör en sådan här stor rensning dyker det ju upp en hel del saker som sätter igång ens minnesmaskin. Bland annat de här två bilderna på mig från lite olika perioder i mitt liv. (Sorry Micke, mera nunor).



Här står jag stolt någonstans på den Franska revieran. Bilden är från 1962 då jag gjorde en långresa till Frankrike tillsammans med en arbetskamrat på det tryckeri jag då arbetade på. Först var vi i Paris en vecka och snurrade runt därefter drog vi oss ner till Marsielle som jag besökt tidigare vid ett par tillfällen.  Därifrån tältade vi oss fram bit för bit längs medelhavskusten fram till Monaco.



Den här bilden är från 1967 då jag gick på fotoskolan. Jag hade just flyttat till stan och till min första egna lägenhet på Kungstensgatan. En liten etta på 28 kvm som kostade som om jag minns rätt kostade120 kr/mån. Några riktiga möbler hade jag inte råd med. Ett par plastbackar med en spånskiva som bord, en skumgummimadrass och några slitna fotöljer. Det blev bättre lite längre fram när jobben och slantarna började komma in...



Några gamla kontaktkartor hittade jag också i gömmorna bland annat några med bilder på popgruppen Fabolous Four,  Lalla Hanssons gamla band. Jag var deras "husfotograf" under en tid. Deras största hit var nog Peter Paul & Mary covern "Puff the magic dragon" som några av er lite lagom äldre säkert kommer ihåg. På bilden "Fabbarnas" trummis Jan Sandelin med sin häftiga frilla. Bilderna tagna i mars 1968, bandet upplöstes senare samma år.

 


När jag köpte min senaste digitalkompakt fick jag bara ett litet basichäfte med i stället för en riktig handbok. Själva handboken som är på 210 sidor fick man med som en PDF-fil. Jag har märkt att när man som jag blivit lite äldre har det blivit svårare och svårare att ta in information på de digitalmaskiner man skaffar. Speciellt om man skall behöva springa till datorn varje gång man vill ha reda på något. Har man sedan några olika kamerafabrikat blir det extra jobbigt.

Det var mycket lättare förr när man bara behövde hålla reda på ASA/DIN, slutartid och bländare.

 

Lev väl!

 

 

 

 

 

Inlagt 2008-11-03 16:32 | Läst 7649 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Härligt med röjning!Själv har jag ju en stor ladugård att stoppa allt i.. gissa hur det ser ut där? Hehhe.. och idag var jag hem till farsan och hämtade mer grejer.. ett köksbord med klaff... samt hans stora högtalare. Har ju intalat honom att han aldrig använder dom så då kan ju jag ha dom?Heheh... and now I succeed.
Kortet ni skickade va superfint!
Svar från kreatören 2008-11-03 21:18
Hej Marita,
Vi har ju fortfarande en hel del kartonger att gå igenom så småningom. Men nu är det viktigaste gjort eftersom vår föreningen snart skall ha hämtning en grovsopor. Och det är ju bra, då slipper man köra bort allt själv...

Hade bra!
Bernt