Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Röjningen har tagit paus

Jag har tagit en kort paus över helgen i röjnings och städningsarbetet av mitt arbetsrum . Men i morgon kör jag igång igen.
På hösten 1969 blev jag pga av olyckliga omständigheter av med hela mitt negativ och bildarkiv och har därför bara enstaka bilder kvar tagna från tiden före den händelsen.


Nikon F/105 mm f/2.8/Tri-X D76
Den här bilden som jag hittade i en av mina högar häromdagen är tagen sista året jag gick på Fotoskolan 68/69. Jag hade då gjort ett uppehåll på ett år 66/67 då jag i stället arbetat med egna projekt och kommersiella uppdrag.
Fotoskolan på Klippgatan hade då också startat en reklamfotolinje och den hade en välutrustad fotostudio alldeles runt hörnet en bit ner på Skånegatan, där är den här bilden tagen någongång våren 1969.
Jag var också under en kort period tillsammans med "damen" på bilden och vi gjorde också en märklig och osannolik  bilresa genom Europa ner till Paris tillsammans med ett annat par. Kanske kommer jag att berätta om den längre fram, vi får se. Större bild finns att se här !



Alla gamla bilder som jag dyker på numera fotograferar jag av digitalt och bränner ner på CD. Jag gör det ofta mycket enkelt, ingen extra belysning bara dagsljus.

 



Novemberrusk på gatan utanför mitt vardagsrum idag kl. 13.27. Jag gillar att bo i gatuplanet där man kan känna stadens puls, se ljuset och vädret. Lägenheten är mycket bra ljudissolerad och det hörs väldigt lite av gatans brus.

 

Stockholm, Stockholm stad i världen... 

Inlagt 2008-11-16 18:36 | Läst 7457 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tack för tipset att plåta gamla pappersbilder och annat med gott resultat. Nåt som aldrig blivit av liksom. Bara att sätta igång - om det blir nåt dagsljus att tala om den närmsta månaden.

Tjusig novemberruskbild förresten med den oskarpa damen med granna paraplyt
Där har du naturligtvis rätt, det kan vara lite svårt med ljuset så här års och då får man ta till lite hjälpljus. Men det går ofta bra med några enkla bordslampor bara man tänker på att ställa vitbalansen rätt.
Den historien vill jag ABSOLUT höra.
micke
Ps. studion tror jag var i mitt gamla labb på Skånegatan,,,,jag bor ju runt hörnet numera,,
Hej Bernt Carlsson!
Undrar om du kommer ihåg mig. Jag gick på fotoskolan 67/68 och vi hade någon form av samarbete (tror jag). Fast jag kommer inte ihåg vad det kunde vara. Kanske plåtade tillsammans på Fotoskolan. I varje fall var jag hemma hos dej på Torkel Knutsongatan (tror jag).
Jag håller för närvarande på att gå igenom bilder från den tiden för att göra en fotobok och i samband med det sökte jag adressen till Fotostudion där vi hade Karl Johan de Geer som lärare.
Tack vare din blogg vet jag nu var den låg.
Jag hade träffat en knutte på stan och jag fick honom att ställa för fotografering i studion och jag minns hur knepigt det var att få in bågen genom den smala dörren.
Hälsningar
Lars Amedé