Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Lite om Sippans Kiosk igen...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

2008-11-26 kl.14.48

 

2009-02-18 kl.16.34

 

Nu har den K-märkta Sippans Kiosk på Odenplan stängt. Kiosken är nu helt tom och ödslig och nersabbningen har redan börjat. Jag har hört vissa rykten om att kiosken skall räddas och flyttas till Skansen, men då får dom skynda sig på innan den blir helt vandaliserad.
Sippans Kiosk öppnades först i Apotekarnes regi 1955. I slutet av 50-talet köpte Stockholms stad in kiosken och lät förståndshandikappade och rörelsehindrade få en chans till arbete i kiosken. Detta upphörde dock i början av 60-talet. Nu den 1 februari gick kontraktet ut för Maria Sidebrand som arrenderat kiosken av kommunen sedan lång tid tillbaka. Kiosken är 15 kvm och utan värme. Arkitekt Mats Glemme. 

Odenplan skall nu åter skövlas och kalhuggas, sen skall dom här bygga Sveriges näst största knutpunkt för kollektivtrafik och ännu ett nytt shoppingparadis.

/Bernt 

Inlagt 2009-02-18 19:35 | Läst 7577 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vilka praktfulla bilder av Sippans kiosk - man upptäcker hur fin arkitekturen faktiskt är. Ledsamt att ta del av planerna för Odenplan.
Fantastiska bilder som vanligt.
/mattias
Där hade man gärna stannat till och köpt en korv med bröd bara för kioskens utseende. Hoppas att de hinner rädda kiosken innan den förstörs. Bäst hade det varit om den hade fått leva vidare.

/Gunnar
Likriktningen över Sverige utbreder sig med löpeldens fart. Alla färgklickar ska bort. Kunde man inte flyttat kiosken nån annanstans frågar man sig?
Fin kiosk och fina bilder. Tråkigt att den nu har stängt. Men Krister K här på FS har gjort en fin dokumentation av kiosken.