Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Hängning på Ellens och några hugskott och höftskott

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

I går var det dax för ett nytt besök på Ellens Bageri. När jag kom dit höll Bengan och Krister på att hänga upp nya bilder på väggarna. Lite bassning fick man av magister Björkbom för att man kom lite för tidigt eftersom dom inte var riktigt klara med hängningen.

 

Krister gör en sista finjustering av sin hängning.

 

Bengan hade plockat fram några snygga höftskott från Gröna lund 1964.

 

Gluggen som Bengan hade på sin Nikon S2:a hade bara feet på avståndsinställningen så han var tvungen att tänka till lite när han skulle ställa in hyperfokalen.

 

Thomas var lite bekymmrad eftersom slutaren på hans Rollei hade lagt av.

 

John-Erik hade med sig några gamla FOTO från 1949 och 1950. I en av tidningarna var det en artikel om gatufotografering av Hans Hammarskiöld med rubriken ”Hugskott och Höftskott”. Nu han jag inte läsa den men det inspirerade mig i alla fall att ta några hug och höftskott när jag passerade Slussen på hemvägen.

 

 

 

 

 

Hugskott, är detsamma som en tillfällig idé, tanke eller ett slags ingivelse och inte alltid kanske så väl genomtänkt. Och det stämmer väl rätt bra på dom här bilderna på människor som är på väg hem efter dagens arbete..

 

Det blev några trevliga timmar på Ellens Bageri som vanligt, får se om jag kan vara med nästa gång om 14 dagar. Eventuellt har jag då dragit iväg på min vårresa till min kamrat Christer i Skåne.

 

 

Morgonens fikatidning!

 

 

American Photo/ Master Series #4

På vägen till Ellens igår köpte jag nya American Photo. Ovanligt bra nummer om man gillar Annie Leibovitz. Och det gör jag.

 

 

Flera intervjuver och många av hennes mest berömda bilder är med bland annat den på Yoko Ono och John Lennon tagen samma dag som Lennon blev skjuten utanför Dakota.

 

 

Några av hennes omslagsbilder. Jag kommer mycket väl ihåg hennes bilder som hon tog för tidningen Rolling Stone i början av sin karriär. Och speciellt dom från det år när hon följde med och fotograferade ”Stenarnas” stora världsturné 1975.

 

I American Photo´s Master Series har dom tidigare publicerat Rickard Avedon, Henri Cartier-Bresson och Helmut Newton.

 

Det var allt just nu!

Bernt

 

 

l

 

 

 

Inlagt 2009-04-16 12:06 | Läst 6378 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Snygga bilder du kan fixa till i din blogg!
Och höftskotten e också bra! (och levande)
Och trevligt var´e på Ellens också! :)
/Bengan
Ja, det var väldigt snygga höftskott. :o)
Fantastiskt fina höftskott! Speciellt de två första. Suverän gråskala. Detsamma gäller bilderna från Ellens. Jag blir mer och mer sugen på en Lumix LX3 :)
Fina hugskott. American Photo verkade intressant, den ska jag skaffa.
/John-Erik
Jag är inte så förtjust i höftskott faktiskt. Tycker inte att det är utvecklande för ens fotografering (bättre att titta i sökaren), och det blir sällan bra heller.
Johan P!
Det man tränar blir man bra på! ;)
Höftskott menar jag! :)
Men smaken är ju olika, å det är ju också bra! :)
/Bengan
När jag ändå håller på att "kludda kommentarer" i Bernt's blogg, så vad gäller hyperfokal i feet så är det både lätt och svårt. (Tycker jag)

Har två strategier... :)
1. Tänker i feet.. men det blir knepigt på håll.
2. Delar i 1/3-del. 15 feet blir 5 meter c:a.

Men ibland blir det stopp i "kortlådan" när det är bråttom, så jag tror jag måste bestämma mig för nå't av de här två alternativen! :)
Fina bilder som vanligt Bernt. Och jag har blivit en linslus på gamla dar. Historien om Rollein går runt i bloggarna. På kvällen blev den mirakulöst helbrägdagjord av någon godsinnad kraft och funkade utmärkt igen. Hade den i Gamla stan idag och ryggsäcken full med film (för att travestera Hans Hammarsköld)