Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Knäppa lite bilder hur som helst...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

 

I går traskade jag ner till Kulturhuset för att lämna tillbaka några fotoböcker i läsesalongen. Inne i konst och fotoavdelningen satt det ca tio ungdommar tillsammans med sin bildlärare och dom hade tydligen fått till uppgift att titta på olika konstnärer och fotografer och sedan berätta och skriva ner vad dom tyckte att bilderna förmedlade. Jag snappade upp vad en av ungdommarna sade om Lars Tunbjörks bilder i någon av hans böcker:

- Hur kan man bli känd genom att ta sånna här bilder. Dom är ju inte märkvärdiga, det ser ju ut som om han bara gått omkring och knäppt lite hur som helst.

Det kan vara svårt det här med konst och kultur och knäppa bilder. Hur många ”bra” bilder knäpper man på ett år? Kanske max två tre stycken som håller...

Bilderna några knäpp från min promenad hem i onsdags från Ellens Bageri.

 

 

Några minuter senare satt i läsesalongen och bläddrade i tidningen f och hittade en notis om ett knäpp av Diane Arbus (1923-1971) som sålts på Bukowskis för 600.000 kr. Enligt uppgift inköpt på Camera Obscura på i början på 80-talet för 3000 kr.

 

 

Sen tittade jag också förbi en fotoutställning av Martin Bogren ” I Rajasthan finns inget hav”.

 

 

 

Utställningen handlar om en grupp män från Rajasthan från det inre av Indien som med buss gett sig ut på en resa för att för första gången i sina liv få se havet. Martin Bogren har på ett fint sätt fångat deras vänskap och smittande glädje i stämningsfulla, vackra bilder.

 

 

 

I gatuplanet på Kulturhuset visas en stor modell över Stockholms innerstad som jag inte kan låta bli att titta på varje gång jag är där. På modellen visas de byggprojekt som är nya och de som skall komma. Det är mycket på gång i våran huvudstad, och jag bor mitt i det område där dom häromdagen fick klartecken att dra fram den nya pendeltågslinjen under Vasastan.

 

 

Dagens promenad.

 

 

Min fru lyckades även idag få mig med på en stadspromenad. Först Upplandsgatan ner till Norra Bantorget sen sneddade vi över Norra Latins skolgård och sedan fram till Drottningatan som vi gick ner till Gamla Stan. Västerlångatan sedan hela vägen runt fram till Slottet och över Norrbro till Kungsträdgården. Och till slut Drottninggatan hem till Vasastan. Bilden: Några av körsbärsträden i Kungsträdgården har redan börjat blomma.

 

 

Morgonens fikabok.

 

 

ON VERRA BIEN

Christer Strömholm 1918-2002

 

 

Boken utgiven i samband med den stora utställningen på Färgfabriken sommaren 2002. Det mesta har väl redan sagts om Christer Strömholm och hans bilder. Jag är idag tacksam över att jag fick möjlighet att lära känna honom lite i mitten på 60-talet och att jag dessutom fick den stora äran att vara hans arkivkopist en av terminerna jag gick på Fotoskolan.

 

 

 

Hoppas att ni alla får en trevlig helg!

/Bernt

 

 

Inlagt 2009-04-18 16:21 | Läst 6668 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag vart sugen på att ta reda på mer info och se mer bilder av Anders petersen efter att ha läste din blogg. Jag vet sedan förr att han var intressant. Men jistaness. Det fanns så mycket att se i dom böckerna jag fick hem.
Skön berättelse men en lång promenad Jag skall på fest ikväll och sjunga (en barfota grabbs melodi)
Du som verkar vara en allmänvetare i stockholm kanse känner till den det är inte många som gör Ivarje fall inte här i Spanien en flicka har blivit 70 och det är väl något att fira eller hur. Hur som helst du skriver och berättar så skönt så hemlängtan smyger sig på ha det bra/bert
Jag gillar också Martins utställning. Hans sätt att arbeta med kompositon och rörelse ger verkligen att man känner spontaniteten och glädjen. Jag är rätt nöjd med printarna. De blev väl inte så dumma, eller?
Du ser pigg ut!
Det är tur du kommer ner till skåne och vilar upp dig.

Halsar christer