Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

I dag har jag varit på ”frälsningsmöte” på Folket Hus i Stockholm.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4


Det var alltså Adobe som bjudit in oss ”Adobesoldater” till ett möte för att presentera sina nya produkter i Adobe Creative Suite 5 serien.  En massa nyheter i de olika programmen, mest intressant för mig var naturligtvis Photoshoppen men också Illustrator och InDesign. Nya Ligthroom 3 som man fick se lite av efter lunchen verkar vara en höjdare för oss fotografer. Tråkigt nog på grund av flygproblemen vi har haft här så var inga av Adobes egna demostjärnor från USA plats dom brukar alltid vara en upplevelse att höra och se.


Vill ni läsa om Adobe Creative Suite 5 serien så har dom en egen site här.

Ligtroom 3 beta 2 kan ni läsa om (och ladda ner) här. Betan kan man köra fram till 30 juni, 2010.

Dom hurtiga grabbarna på Moderskeppet har också lagt upp en CS5 sida där dom går igenom en del av nyheterna.

 

Annars då..


Djurgårn toskade igen i sudden så på lördag gäller vinna eller försvinna. Tråkigt nog måste jag erkänna att HV är lite starkare när saker och ting verkligen ställs på sin spets. Men DIF:arna har fortfarande möjlighet att vinna, större skillnad är det inte mellan lagen. Sen att kanal 5 har en expertkommentator som klart hela tiden i sitt snack favoriserar HV är ju djävligt tråkigt.

HEJA DJURGÅRN!

Trevlig helg!

/Bernt

 

 

Inlagt 2010-04-23 16:20 | Läst 5772 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
LR 3 måste jag titta på. Värt att uppgradera från 2.5? Det ser tungt ut för DIF men i själ och hjärta tror stenhårt på dem.
/John-Erik
Adobes och Apples produktpresentationer liknar helt klart väckelsemöten för redan övertygade. Men jag kommer nog inte att uppgradera mitt CS2 paket än på ett tag, det funkar fortfarande bra för mig och så är jag rejält irriterad på att Adobe tallar på både snabbkomandon och gränssnitt i varje ny version vilket gör mig som van Adobe användare rejält förvirrad och irriterad...

Påtal om Ligthroom så hoppas jag att de har fixat till råformatskonverteringen i den nya versionen, bildkvaliteten från bilder framkallade i Phase One Capture One 4 är betydligt bättre än de från Lightroom.
//Chasid
Tycker att de flesta kommentatorerna vill att Djurgården skall vinna, inte HV. Tycker de flesta har lite svårt att vara neutrala.

Jobbade på matchen igår(sjukvårdare) vilken match. Djurgården bjuder upp till en fantastisk kamp men jag hoppas på HV seger här hemma på måndag.

Heja HV!

/Daniel
När Adobe har råd att köra sådana säljkampanjer så funderar jag över deras prissättning. En sak är i alla fall klar, de har varit makalöst duktiga att sälja sina produkter och behålla sin dominerande position på marknaden under en lång tid.