Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport #9 från Brödåkra maj 2010

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

På onsdagen åkte jag med Christer i hans säljlastare så det var väckning strax före sex för att klara av att vara på hans arbetsplats vid åttatiden.


Det tar ca två timmar för Christer att ställa i ordning och fylla bilen med de växter han skall visa för kunderna under dagen. Med Micke på Arnes Blommor har han tidigare gjort ett första måste urval, sen fyller han på med egna saker han hoppas hans kunder ska gilla.


Dagens säljtur gick upp till Båstad och Halmstad. Under dagen tur fick jag också för första gången i mitt liv användning för en ramsan man än gång fick lära sig på geografilektionerna i plugget för mansålder sedan ”vi ska äta, ni ska laga”. Ni som är lite lagom äldre kommer säkert ihåg den.



Här snackar Christer med två hippa tjejer som driver blomsterhandeln "Hemlängtan" i Halmstad.




På Halmstads gator var det full fart i det fina försommarvädret. Medans Christer förevisade sitt blomsterutbud i bilen fick jag stå vakt utanför kundens blomsterbutik "Flower de Lux" eftersom hon var ensam i sin butik.



Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Många intressanta ortsnamn passerade vi under dagen. Norra Utmarken och Kärleken låter ju spännande.



Vi var tillbaka på Arnes Blommor i Påarp vid nittontiden och vad jag uppfattade hade det varit en bra dag försäljningsmässigt. På hemvägen tog vi varsin pizza i Tågarp. Tillbaka i Brödåkra var vi vid tjugoettiden efter ca elva timmars arbetsdag för Christer. Jag gjorde inte många knop under dagen utan mest var med som samtalspartner men ändå var jag rätt slut och därför var det inga problem att försvinna in i drömmarnas värld vid tolvtiden.


Bonusbild!


På dagens bonusbild sitter man som en annan Rodin tänkare och funderar över livets för och nackdelar, pensionsutbetalningar och räkningar, solsken och regn m.m. Kanske funderar man lite över att man är helt unik, precis som alla andra…

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Länktips!

 

Look in Art /Photography. Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE   Stor samling av modern konstfotografi! Under ”Category” finns också två andra intressanta rubriker att försvinna in i, Installations och Sculptures.


 

 


Det var allt i dag… från Brödåkra!

/Bernt

 

Inlagt 2010-05-27 13:57 | Läst 6562 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det skulle nog vara tråkigt om det fanns flera som du. Det är nog därför vi gillar dig. Du är speciell!
Svar från kreatören 2010-05-27 16:22
Tack Thomas!
"I just try to live my life and do my thing".
/Bernt
"Vi ska äta, ni ska laga" , det sa alltid min far när jag var liten =)
Han sa det så ofta så man in tonåren blev sur =)

Trevliga dagboksbilder Bernt
/Lena
Svar från kreatören 2010-05-28 14:56
Tack Lena! Det känns fint att besöka verkligheten ibland.
Viskan, Ätran, Lagan.. den har man fått höra.
Sista bilden. Ser ut som du vaknat i en kvart på Reperbahn :D
Kul å se Chris jobba..
/H
Svar från kreatören 2010-05-28 15:04
Jo på Reperbahn har varit i sin ungdom. Jag gick en 2 månaderskurs i Kiel 1960 och brukade då och då besöka Hamburg på helgerna. Men någon dam på Reperbahn fick man inte, och tur var väl kanske det.
Ja, eller: "Laga ni, äta vi" som vi skåningar säger. Kolla med Christer.

Riktigt bra bonusbild!
Svar från kreatören 2010-05-28 15:05
...så är det för er som skall åka norrut!
Det finns nog fler som du, men du gör det, så här ser väl vardagen ut för dom flesta av oss. Grön skön arbetsmiljö han har din polare...
Med vänlig hälsning
Jag undrar om Christer gillar och fascineras av blommorna han jobbar med, eller om han är trött på dem. Blomsteraffären Hemlängtan, det låter trevligt, men tänker man efter så är det inte så lätt att se sambandet mellan blommorna och namnet. Fast det gör väl inget.

En av de största blomsterhandlarna i Nyköping när jag bodde där hette förresten "Christers blommor" :-) Vad den Christer tyckte om blommor är inte lätt att veta, men han var en skicklig och kompetent handlare.