Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport nr 5 från Brödåkra maj 2011.

Tidigare var fiske ett av mina största intressen vid sidan av att arbeta med design och bildformgivning. Det har inte blivit så mycket med fiskeriet de senaste tjugo åren. Vid några tillfällen har jag varit fjällfisketurer (både vinter och sommar) med min kompis Gert från Sundsvall. Gert och hans kvinna har jag snart känt i snart fyrtio år, först i Stockholm innan dom norrlänningar. Bilden: Fisketur med Gert i Ljungdalsfjällen.

Jag började fiska i tio-elva årsålder då först med min farsa i Stora Värtan utanför Djursholm och i Roslagen på Marö. Han fiskade mer eller mindre året runt från slutet på 40 talet och och till senare hälften av 50 talet. All typ av fiske fick jag vara med om, spinn, nät, angel, långrev och på sommaren ibland fjällfiske i Ljungdalsfjällen. Bilden från Kesudalen i Ljungdalsfjällen 1951, jag till vänster.

Den här Ambassadeuren fick jag av min farsa när jag fyllde fjorton 1956. Wooww...över femtio år sedan..time flies away so quickly! Bilden: Tre bracketing exponeringar med Canon G5, HDR i CS + Photomatix, (2006).

 

Brödåkra då…


Smedbergarnas vedhög växer för varje dag, till påsk skall allt vara hugget och till Midsommar inburet under tak.

Lite mulet för första gången sedan jag kom ner till Brödåkra för en vecka sedan. Ingen trängsel på main street direkt.

Någon föreslog att jag skulle göra en T-shirt.  30 st signerade tröjor för 650 spänn styck kanske?

 Bonusbild!

Klart-slut från Brödåkra…

/Bernt

 

Inlagt 2011-05-12 14:16 | Läst 5921 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Wow, se till att få dig ett bås vid nästa fotomässa, så kommer de där att få en strykande åtgång.
Jag och pappa fiskade ofta och varierat när man var tre äpplen hög och sedan självständigt i tonåren. Då och då tänker jag att jag vill återuppta fiskeintresset. Men nu när jag har ännu större frihet och möjlighet att ta mig själv dit jag vill, så slår jag bort tanken lika fort som den dök upp.

De flesta har kära minnen med just fiske och sin pappa. Min första egenfångade fisk, var en av de stora glädjeögonblicken. Jag minns även vilka "fågelbon" jag ordnade med farsans Ambassadeur-rulle. :-) Jag och min tummen bromsade lika mjukt och taktfullt som dagens busschafförer. För hårt och antingen för tidigt eller för sent. :-)
När man bläddrade i Napp och Nytt stannade man alltid upp och dreglade ett tag över Ambassadeurrullarna. Pappa hade en multiplikatorrulle ur Recordserien som inte var så lättkastad. Motvind och lätta drag var inte att tänka på. Till slut hamnade den på ett pimpelspö.
Jag skulle lätt köpa en tischa av dig men då är önskemotivet när du pekar fingret. Dina självporträtt är riktigt riktigt bra.
Stugan i Ljungdalen ser ut som en gammal smedja. Själv bodde jag i en sådan, just i Ljungdalen, under ett par veckor en sommar. Jag tror det var 1958. Innan Storsjön var reglerad, tror jag. Bland mycket annat under denna tid stiftade jag bekantskap med de aggressivaste mygg jag någonsin haft det tvivelaktiga nöjet att möta.
Kan skvallra att där Gert bor nu är det 20m till ljungan och han har sedan fiskekortet införskaffades dragit upp rätt fina bitar. Senast igår hörde jag om en 3 kilos öring som numer bor i ett frysfack.
Ha de fortsatt gött i södern....
Fina bilder som vanligt , va rädd om rullen den kan va värd pengar nuförtiden. Välskötta Ambassadeurer är som gamla välskötta bilar , blir bara värda mer o mer ..

T. (Fiske är inte en hobby det är en livsstil )