Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Första gången för mig på Twang.

Så kom jag för första gången iväg till vårt nya Ellens, Twang på Katarina Bangata på Söder. Twang tycker jag var ett väl så bra ställe som vårt tidigare Ellens, trevlig personal och mysig lokal. Lite mörkt var det i hörnan vi satt men det beror nog lite på årstiden också. På bilden Bengan B, Alf J och till höger Mats A. Alf hade med sig några gamla fina nummer av Camera International med många fina  svartvita bilder i fantastiskt fint tryck som man inte ser numera.

Affe J hade med sig en kartong med många fina printar. Lite tråkigt som sagt var det att vintermörkret gjorde det lite svårt att se kvalitén på Affes storformatsbilder. Thomas till höger pratar X-100 med Bengan (utanför bild).  Krille K som satt bredvid mig hade med sig två små fina och spännande böcker, en om Penti Sammallahti och en av Jason Eskenazi (Wonderland). Lite brus och kamerasnack blev det naturligtvis också eftersom jag tidigare i bloggen skrivit att jag eventuellt skulle skaffa mig en lite bättre kompakt i stället för min nuvarande LX3:a.

Jag fick också tillfälle att visa upp min nya bok ”Femtio Bloggbilder” för de närvarande experterna och fick faktiskt in ett halvdussin beställningar vilket naturligtvis gjorde mig hemskt glad. Jag gör lika dant den här gången som gjorde vid min förra fotobok levererar den till självkostnadspris som fram till den 13 februari är 400kr. Boken är på 56 sidor och formatet är 18x18 cm printad på Blurbs fina ProLine Perl Photo papper från deras ProLine serie (190 gram). Bilderna i boken är dom som jag hade med på mitt 50x70 cm kollage som jag visade på Reclaim Photography i höstas.

Nu har jag lagt upp alla bokens bilder i ett album på Facebook. Kommer att radera dom efter den 13 februari.

 .

Åsså en bonusbild!

För tillfället har jag ingen skanner så då får man ta till digitalkameran i stället. Negativet på en matt glasskiva med belysning underifrån med en vanlig kontorslampa. Jag har heller inte något ordentligt makro även fast sigma kallar den glugg jag har för makro. Konstnärinnan, journalisten och feministen Gunilla Rudling fotograferad hösten 1968 med min gamla Nikon F och 105:an.

Hade gott!

/Bernt

 

Inlagt 2012-02-09 10:20 | Läst 5814 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det var första gången för mig också, Och det enda jag hade något emot var ljuset. Det var mörkt där inne. Kul att träffa Alf J också! Och få tillbaka min X100.
Du brukar leverera bra bonusbilder, Fortsätt med det =)
Bent, sätt upp mig också på beställningslistan. Jag håller med dig angående belysningen på Twang, den är verkligen skral. Det är jobbigt att kika på bilder och nästan omöjligt att fotografera. Ett långbord vid fönstret kanske skulle göra susen ;).

/Torbjörn
Svar från kreatören 2012-02-09 14:34
Och med min lite fisiga syn, har normalt läsglasögom också, blev det väldigt jobbig med det svaga ljuset. Brusiga bilder blev det också. Har skrivit upp dig på listan, skickar beställningen till Blurb den 13 feb.
Kul att ni är igång med era fotograf-träffar igen :) Trevliga bilder, Bernt.
Svar från kreatören 2012-02-11 13:03
Det är spännade när gänget har med sig böcker av olika slag och inom olika motivområden, och printar också såklart. Då blir det lite mera intressanta samtal och inte så mycket kamera porn.
Fina bilder, och fin bok, kul att se dig på Twang. :)
-afe
Svar från kreatören 2012-02-11 13:05
Tack Affe!...och nu väntar många med stort intresse på din kommande blurbare.
Första gången på Twang och det var trevligt. Håller med, det var mörkt i hörnan
men jag skall inte klaga, NEXen är inte så tokig på ISO1600.
Beställde din fina bok och nu är det skriftligt;)

/Stephan
Svar från kreatören 2012-02-11 12:56
Noterat Stephan! Bokbeställningen går iväg till Blurb på måndag.