CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Free Tibet!

Fingerbilden jag gjorde för gårdagens inlägg om cykelmarodörerna har jag nu bearbetat och lagt ut i större format på deviantArt för att illustrera vad jag tycker om Kinesiska regeringens syn på de mänskliga rättigheterna och deras behandling av Tibet och tibetanerna (och delar av sina egna medborgare)  .

Olympiad?

Olympiad utan idén om mänskliga rättigheter?
Olympiad utan idén om fritt få uttrycka sin åsikt?  
Olympiad utan idén om frihet av att få vara till?
Olympiad utan idén om brödraskap mellan folk?
Olympiad utan idén om fred?

...det är inte längre någon Olympiad!

Men nån bojkott av invigningen kan man nog inte räkna med. När så många västerländska länder fortsätter att handla (billigt) av Kina kommer ingen president, premiärminister eller någon annan höjdare att vilja (våga) sätta ner foten och säga ifrån.



//Bernt

Postat 2008-04-10 19:12 | Läst 5389 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Cykelmarodörer...

Det här kanske bara är ett Stockholmsfenomen. Här i Vasastan så har många cyklister fått för sig att det är helt ok att cykla på trottoarerna bland gående människor. Och det händer t.o.m ibland att dom  ringer på sin ringklocka för att man skall flytta sig.
Igår stötte jag på en sådan idiot på Odengatan som ringde på sin cykelklocka, men jag vägrade som vanligt att flytta mig ur vägen och när han försökte tränga sig förbi så vek jag in framför honom lite försiktigt. -Flytta på dig gubbjävel! fick man höra då.
Jag är en försiktig person och har ingen lust att bli nerslagen på gatan så jag klev lite lugnt åt sidan...fegt? ja kanske, men jag har varken lust eller ork att bråka med idiotmänniskor som tycker att dom äger stan.



Nu hade jag inte någon kamera med mig för att föreviga denna dåre, och det skall nog han vara glad för. Bilden ovan har absolut någonting med texten att göra.

 



Några bilder från Skåne igen, den stora från stranden i Torekov och den mindre från Hovs hallar där jag vandrar bland klipporna.
Snart är det dax för en ny tur söderut!

 

//Bernt 

Postat 2008-04-09 20:02 | Läst 6649 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

6-års jubileum...

Om ca tre veckor är det 6-års jubileum för mig här på fs.
Många medlemmar har kommit och gått under dom här sex åren. Och jag förstår dom,  fs har för dom har varit ett litet steg på vägen mot nya utmaningar.
Men för mig som har de flesta (stora) utmaningar bakom mig känns det fortfarande helt ok att vara med här och visa upp lite av mina alster då och då även fast jag saknar den kontakt och kommunikation man hade i början med medlemmarna. Den har i princip har upphört.


 
Det här är den av mina bilder som legat kvar längst här på fs. Det är inte den första bilden jag laddade upp när jag blev medlem den kan jag tråkigt nog inte visa eftersom jag raderade en hel del bilder efter första året. Dessutom försvann en hel del av mina gamla bilder vid ett datahaveri på våren 2003.
Jag gjorde den här bilden för en illustrationstävling som DN:s fredagsbilaga hade någongång under 2001 och det handlade om att göra ett CD omslag för ett engelskt band som var i Stockholm för en konsert, jag fick ett hedersomnämnande plus lite pengar. Var bandet hette har jag tråkigt nog glömt.

Några kommentarer bilden fick första dagen:
2003-01-30 12:20 Valeria Andersson
Läckert montage, snyggt pose på barnet som passar utmärkt att duplicera. Finner inget att tillägga förutom SKITSNYGGT!!!!!!! ;)

2003-01-30 18:41 Carl Johan Seth
Jättehäftigt! Kanske lite väl galet för att kunna tolkas dock.

2003-01-30 19:48 Andreas Zackrisson
mkt stört barn...trevligt..ser sjukt ut : )


Lite kamerahistoria...

Det här är min gamla Nikon F från 1967, över 40 år och still going strong! Objektivet som sitter på här är Nikkor18mm f/4.0 Ultra-Wideangle Lens inköpt någongång på 80-talet.

F:en introduserades i Maj 1959 och blev nästan omgående standardkamera för all världens fotojournalister och andra professionella fotografer. Med sin stora flexibilitet med utbytbara prismasökare, fokuseringsskivor och objektiv m.m passerade den på kort tid Leica som den ledande proffskameran i världen.
För oss som är uppfödda på 50 och 60-talet betydde "Made in Japan" ungefär detsamma som "Made in China" idag, alltså billiga produkter med ojämn kvalité. Det lyckades Nikon med att förändra och Nikon F:en är kanske den mest pålitliga kamera som tillverkats. Nikon F:en tillverkades under 15 år och ca 1 million kameror såldes.

 



Utanför mitt vardagsrumsfönster i morse kl. 05.08. Canon PowerShot G5 0.8 sek f/2.0.


Have a nice day!
Bernt
Medlem sedan: 2002-04-29

Postat 2008-04-09 12:05 | Läst 5956 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Äntligen måndag...

Jag tycker det här med att göra anaglyphsbilder var så spännande så här kommer en till, den här gången på min Cambo Wide.
Större bild finns att se här!

Idag är jag hundvakt åt min sons hundar Mino och Bejkon. Mino är en tioårig gammal dobbermanfarbror, som här ligger och tar igen sig i farfars mjuka fotölj.
Första bilden tagen med min nya radiosändare till blixten, som jag fick med posten från Kaffebrus idag. Snabb och bra leverans!

//Bernt

Postat 2008-04-07 16:01 | Läst 7086 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

No words...

 

//Bernt 

Postat 2008-04-07 12:02 | Läst 5714 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 6 Nästa