CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Making (or faking) en fotoillustration.

Alla som har följt mig här på bloggen genom åren vet att jag gillar att arbeta med mina bilder, ibland mer och ibland mindre. Mest arbetar jag med svartvita bilder och har under ett antal år kört med Silver Efex Pro som passar mig bra tycker jag eftersom jag gör mest enstaka bilder. Men ibland blir det färg såklart. Förr när jag hade firma och gjorde fotoillustrationer jobbade jag rätt mycket i ett program som då hette Painter där man kunde göra jobb i olika tekniker som olja, akvarell och akryl.

Häromveckan hittade jag på en gammal kompis site rätt fina fejkade akvarellbilder som han gjort med en app på sin telefon. Bra mycket bättre bilder än vad jag sett tidigare kunde göra i de otal appar jag har på min padda.

Appen heter Waterlogue och den var jag ju tvungen att testa såklart. Så jag hämtade hem appen till både telefonen och ipaddan och senare också till PCn.

 

Hittade i gömmorna en gammal kontaktkarta på lite fjällbilder tagna min SWC med 35 mm magasin. Negativen kunde jag inte hitta just nu så det blev en enklare repro med Nex 5n med ett gammalt Canon Macro FD objektiv.

Så här såg reprofilen ut.

Och så här efter lite bildbearbetning.

Det ser kanske inte så mycket ut i första steget med en av presetsen, men en ganska bra grund att jobba vidare på.

Jag gjorde sen två olika framkallningar med appen som jag smällte ihop med lite efterarbete +dodge and burning.

Ovan på den bilden la jag sedan lite av originalbilden för att få lite mer detaljåtergivning. Lite struktur från ett akvarellpapper kommer jag nog att lägga på om jag skall printa bilden.

En del tycker det här är fy och skam. Men jag tycker det är helt ok och jobba fram olika bilder med dom verktyg man har tillgång till.

.

Det var allt!

/Bernt

Postat 2016-05-16 17:45 | Läst 4913 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Årets försommarbild på soldattorpet på Rotbacken.

Snart är det dax igen för årets försommarbild från tomthörnan på vår vildvuxna lilla äng på torpet. Alla bilder här tagna sista veckan i maj år 2012, 2013, 2014 och 2015. Spännande blir det att se vår Gullvivehörna i år!

2012 första försommaren i torpet.

2013 var det mulet.

2014 var det ungefär lika dant.

2015, alltså förra året och gullvivorna sprider sig. Och vi har fått spröjsade fönster.

2014. Så här såg det ut lite över en månad tidigare.

.

Annars då...

Häromdagen hade vi + 25 och idag var det bara +7 här på Dalagatan och skillnaden kändes nästan som på den här bilden.

/Bernt

Postat 2016-05-14 18:13 | Läst 3592 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En projektbok från Markus Jenemark...

...rasslade idag in genom brevinkastet. "Distans" kallar han boken/häftet som tillkommit under hans projektår på Hjo Konstskola 2016. 

Den innehåller bilder som visar på tecken och spår runt omkring oss, både inre och yttre. Jenemark är en av 17 elever som ställer ut på slututställningen på Hjo Konstskola i helgen (samtidigt som den årliga konstrundan). Vernissage redan ikväll torsdag 12/5 kl 17-20. Öppet fre-lör-sön, Redarvägen 6 Hjo.

/Bernt

Postat 2016-05-12 14:17 | Läst 3520 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tårtan var fin trots dagens sommarvärme.

Så var jag uppe på söder igen och träffade fotofikagänget på Tårtan, och det var trevligt som vanligt. Den här gången var det ju lite speciellt eftersom jag skulle lämna "Tårtan" T-shirten till dom som beställt. Dagen till ära hade åldringen som jag skaffat Swisch på mobilen och det funkade fint utan problem för dom som betalade så bla då för Lessebobon Nils Bergkvists dotter som var där och hämtade en tröja.

Annars var det mesta sig likt vilket betyder lite snack om hur man mådde och lite olika krämpor i början medans "fikagubbarna" droppade in en efter en. Sen dryftades aktuella samhällsproblem och lite om bild och kameror naturligtvis. Ingen större skillnad mot tidigare träffar alltså.

Jag gick från Hornsgatan hem till Vasastan trots för mig lite besvärliga sommarvärmen. På vägen slank jag in på Rajalas Foto för att köpa en ny kamerarem. När jag skulle betala sa försäljaren att han kände till mitt namn och att han gillade mina svartvita lite grafiska bilder plus att han tyckte att mina självporträtt var riktigt "coola". Sånt känns fint för en "gammal" bildman att höra.

 

I dag har det gått 1227 dagar sen jag tog min förhoppningsvis sista John Silver, utan filter såklart! Men suget finns kvar fortfarande, man blir nog antagligen en rökfri "cigolist" resten av livet.  Foto: Christer Smedberg

Trevlig Helg!

/Bernt

Postat 2016-05-05 11:17 | Läst 2440 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Sköna maj, välkommen till vår bygd igen!

Naturligtvis var jag som många andra ute och gick i det fina vårvädret igår 1:a maj, nästan tre timmar blev det. Låter kanske mycket för en del men jag traskar runt i ganska sakta fart numera, min hustru säger att hon går ca två-tre gånger fortare när hon går själv. Mycket av mitt sakta mak är för att jag måste ta en paus då och då beroende på kolen jag fått efter över 50 års rökning.

Det var knökfullt med folk på stan runt city för att inte snack om Kungsan dit det var folkvandring tack vare körsbärsträdens blomning och selfifotograferingen nådde oanade höjder. Vi tog en runda runt strandkanterna på Skeppsholmen för att slippa den värsta trängseln.

På hemvägen mötte vi Vänsterns 1:a majtåg som verkade oändligt långt, man kände sig lite exalterad av all musik och alla slagord där jag höll med om det mesta. Vi gjorde en snabb vända hos Classe på Drottninggatan innan drog hem till Vasastan igen.

Visst gör det ont när knoppar brister. Naturen exploderar just nu i värmen och det starka vårljuset, men det är tvärtom i min storstadskoja med ljuset. I den är det ljusare på vintern och blir mörkare längre fram när bladen på träden tvärs över gatan slår ut I full kraft.


Hittar i min stora skräpfilslåda en bild med Stephan A och Monica H tagen på Tårtan i september 2009 vid kvart i fyra tiden. Kameran som Stephan håller upp var den då relativt nya Olympus Pen E-P1 som kom i juni 2009. Sen gick det bara några månader efter det att bilden togs så kom Olympus EP2 kamera med Micro Four Thirds (MFT) systemet. Det var snabbt mellan kameramodeller redan då.


/Bernt



Postat 2016-05-02 17:57 | Läst 2438 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 151 Nästa