Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1214 / Leica - Jag vil också vara med.

Roskilde, den 18. januar 2019.

Det gäller att vara med! ;)

Det är et citat från Bengans blog. Men jag har ingen riktig Leica! Så hur kan jag vara med?

Jag måste vara nöjd med vad jag har och följe med från sidlinjen 😀

Bildtexterne är under bilderne.

En rysk "Leica" ?

En "fattigmands" Leica ?

Det enda riktiga Leica som jag äger är en stapel Leica Magazines från 80-talet!

Hälsninger från Erik.
Roskilde/DK.
PS: ISO 1000 i 1984 !!!

Inlagt 2019-01-18 19:31 | Läst 1734 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det var en fin gammal Zenit du har, såna har jag sålt många av, fast mest Zenit B som var basmodellen utan ljusmätare, det var ju den absolut billigaste spegelreflexen som fanns, men var riktigt pålitlig, och hade ju standardgänga så en massa objektiv passade. Ha en fin helg! LO
Svar från Erik Madsen 2019-01-18 23:41
Hej LO.
Jeg har 2 af samme slags, men den her er den mest velholdte.
Hav det godt.
//Erik//
Det är den som håller i kameran som gör resultatet, själv har jag aldrig hållit i en Leica, och lär troligen inte att göra det heller. Har åtminstone några objektiv det står Leica på, och de är väldigt bra.
Svar från Erik Madsen 2019-01-18 23:44
Hej Stefan.
Ja det er vi enige om.

"Det gäller att vara med! ;)"

Var et citat fra et indlæg på Bengans blog :-)

Så det var en lille joke fra min side.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Tja, Zenit bygger ju på Zorka, som är en rysk Leicakiopia (rangefinder). Och Zenit M producerades i partnerskap med Leica. Vad det nu skulle spela för roll. Märket är ju egentligen oviktigt, huvudsaken är att grejorna fungerar som man vill, eller hur?
Men lite läckert med den ryska kameran!
Ha det//GöranR
Svar från Erik Madsen 2019-01-18 23:47
Hej Göran.
Ja det mente jeg nok at jeg havde hørt engang. Den fungerer tilsyneladende. Der er en s/v film i den i øjeblikket, men jeg skal finde ud af hvem der kan fremkalde filmen, når den er færdig.
Hav det godt og tillykke med, at Sverige endelig har fået en regering.
//Erik//
Hej Erik. Jag gillar också din Zenit där, den ser väldans rejäl ut. Hurra för den! Fujin är också fin fast jag inte förstår hur man får in filmkassetten i den........., även om det är en Fujifilm! Hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2019-01-20 14:44
Hej Björn.
Zeniten är en gåva från en bra vän som trodde jag var mer intresserad av den än han var. Du har rätt det var inte lätt att få analoga filmerne in i Xeren, men då är det bra att Fuji-folkene har lagt dem in i förväg :-)
Med vänliga hälsningar och bra söndag från Erik.
PS: Jag vet att det finns en liten aversion om för mycket skrivande om fotoutrustning. Jag tycker att det är ganska naturligt att skriva om det - även i en "bilddagbok" med tryck på DAGBOK - om det är något som upptar en.
Khalad 2019-01-20 17:13
Det är klart (att också jag tycker) det är ok att skriva och visa kameror ibland, allra helst på det här trevliga sättet! Förresten är det alltid OK, däremot läser jag inte dom bloggarna alltid, ibland tycker jag det blir tjatigt. Och diskussionen vilka kameror som är bäst är ur min synpunkt ointressant......Hälsningar/ Björn T