Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 138/ Fotoblog - fotoblog.

________________________________________________________________________

Förstora för att kunde läsa på boken. (Om du vill).

Fotobok från ca. 1961-62? (första udg. 1958?).

Text på baksidan.

Efter mina två tidigare blogginlägg, som var rena fotoblogg (foto utan text) :-) Kommar här ett inlägg med både text och ett litet bord fotografering (inte kök men skrivbord) :-)

Översatt till danska från den engelska originalversionen: "The Amateur´s Guide To Better Pictures" af H. Zim & R. Burnett.

Jag hade aldrig hört talas om varken fofattere eller boken innan. Det var ett familimedlem som menade att jag kunde lära mig något här. Lommebiblioteket från förlaget Skrifola kände jag bra ändå. Det var en mycket populär serie böcker om alla typer av hobbybaserade ämnen. Skrivet på ett enkelt språk och med en massa teckningar och fotografier. Enda fyrfärg :-) Jag har läst lite i den och det ger mer ett nostalgisk intryck. Med foto av gamla och populära fotografiapparater. Rolleiflex, Agfa Silette Rapid, Nikon F, Minolta SR-7, etc.

Annars är det vad jag skulle kalla barn lära för nybörjare. Lägg märke till att den ger det förflutnas svar på de sista dagars frågor: Vad är en bra bild?

"...Med den i hånden er De allerede et godt stykke på vej mod bedre billeder"

" ... er en vejledning i at tage bedre billeder. Den vil lære Dem at tage billeder, der bliver lagt mærke til"

Det håller väl inte ens - eller vad?
Med foto hälsning från Erik / DK


Inlagt 2015-03-01 20:00 | Läst 1142 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
En sån har jag aldrig läst, tänk vad jag skulle lärt mig om jag börjat från grunden.
Svar från Erik Madsen 2015-03-01 22:56
Ha ha Morgan - Ja jag säger också detta. Så, vi hade varit i toppklass. :-)
// Erik / DK
Vi har våra källor - min var Skoglunds Fotolärobok i bild. Roligt med dom här gamla böckerna, börjar man läsa stiger en förgången värld fram genom bilder och gammaldags uppfattningar. Ha en god söndagkväll Erik!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2015-03-01 23:14
Du har helt rätt Björn. Denna är kanske bara enkel nog, men det står det ganska elementära. Vid den tiden, mötte den ett växande behov - där började bli mer pengar till hobby grejer. Kanske framför allt i Danmark så strax efter WW2. I hade mer pengar att spendera i Sverige, jag minns från min svenska gifta farbror. Det fanns höga förväntningar när han kom på besök - som den rika Onkel från (inte Amerika men från Sverige) :-) Med choklad och gramofonplader som vi inte ens kunde få i DK. Vi pojkar såg upp till honom så mycket og sedan kom han i sin nya SAAB!
Jo det var en liten avvikelse från ämnet. Så kan det gå :-)
Hälsningar från Erik / DK