Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 559 / Fototidningar.

________________________________________________________________________

Det är väldigt länge sedan jag köpte en fototidning. Jag har haft abonnemang i flera år - senast Fotosidan Magasin. När jag blev pensionär avslutade jag en del abonnemanger av alt möjligt, bland dem också i fototidningar. Under en period lånade jag dem från biblioteket, men så småningom kände jag att det körte i cirklar med artiklar, test och läser bilder. Så jag slutade läsa dem.

Häromdagen fick jag det senaste numret av en dansk fotomagasin av en vän. Det var därför med stor spänning som jag började läsa den - har det hänt något nytt i den här världen? Inte alls - inte i detta här Skandinaviens största fototidning! Det är länge sedan jag har sett det norska "Fotografi", som jag tyckte hade en kvalitet som var överlägsen alla andra. Om det fortfarande finns, jag hoppas att de har hållit stilen. Skal på biblioteket och kolla.

Bild texterna är under bilderne här hos mig!

Spännande forside - d.kr. 81,95 !!!

Att kasta mjölk på nakna tjejer - det låter intressant.

Photoshop, Photoshop och igen Photoshop - gör ögonen större och kinderna mindre!

Svart och vitt - det låter spännande. Men tyvärr inget nytt här.

Jo jo - och ?

Om du vill läsa hela testet, måste du vara prenumerant och kan sedan komma åt den på nätet!

Exakt - nätet täcker de flesta av dessa frågor - både bättre och mer lärorik. Tänk bara på YouTube, men även här finns det mycket dålig kvalitet. Man måste vära kritisk här också.

Det finns också en mycket större och bredare utbud av möjligheter att läsa om nyheter och testutrustning på nätet.

Jag sökte för "Fotografi" på nätet och de har en mycket trevlig webbplats som jag kommer att behöva kontrollera ytterligare. Men det kan inte ersättas så bra tryck som jag kan minnas. Jag måste ner till biblioteket och njuta.

Bästa hälsningar från en grumpy old man.
© emfoto43 / Roskilde / DK

Inlagt 2017-02-25 11:18 | Läst 1231 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag läste fototidningar i pappersform med stort intresse i ungdomen, fanns på biblioteket. Nu kan jag läsa en förskräcklig massa fotmagasin på internet (99 kr/mån för en närmast oöverskådlig mängd publikationer, eller blädderblad), men det känns som intet nytt under solen. Det går allt fortare att bläddra genom dem. Bättre att gå ut och se sig om.
Svar från Erik Madsen 2017-02-25 13:36
Lige mine ord og oplevelse Stefan. Heller bruge tiden på FS og sit eget fotografering.
Hav det godt.
//Erik//
Många tidningar verkar ha artiklar som cirkulerar mellan dem och tipsen är ofta årstidsbundna så efter ett år upptäcker man att samma sak kommer igen. Sedan finns det en del som är lite mer inriktat mot konstfotografi med presentationer av fotografer och deras bilder. De är intressanta när man kommit över fototipsen. Köpte en i England "BLACK+WHITE PHOTOGRAPHY häromsistens som dessutom är hyfsat billig: 4,99 pund. Priset brukar tyvärr rasa iväg när man skall köpa en sådan i Sverige så då är det lätt att avstå.
/MA
Svar från Erik Madsen 2017-02-25 20:18
Hej Mats - tack för ditt bidrag.
De mesta körs i ring. Som jag skriver, var det norska "Fotografi" en av mina favorit tidningar. Men som pensionär har man att spara där man kan. Jag skal till biblioteket och låna den - tills dess kan man hitta en länk på webben: http://www.fotografi.no
Jag har ett svenskt specialnummer om Svartvitt från "FotoGuiden" från 2014 och det fungerar som en uppslagsbok för en nybörjare i området som mig.
Hälsningar. Erik.