** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 845 / NIKON D700.

________________________________________________________________________

Roskilde, den 4. januar 2017.

Jag skulle testa min trofasta och högt värderade D700 för att bestämma om jag skulle sälja den. Jag har sedan bestämt mig för att jag inte kommer att göra det. Den är nog både stor och tung, jämfört med mina nya kameror - jag hade nästan  glömd. Men känslan av kvalitet och betjeningen gav genast samma entusiasm som när jag köpte den. Den kommer förmodligen att hamna på MiniCrosseren i vår. Där betyder storleken och vikten inte dettsamma, den kan ligga i korgen och kan lätt lyftas upp - nu måste vi se hur det går.

Liggande fotograf från sofan.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-01-18 22:28 | Läst 1720 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej, jag hade sålt den direkt, men om du gillar den ska du behålla den, men det är lite jobbigt med för mycket att välja på tycker jag, må bedst! LO
Svar från Erik Madsen 2018-01-18 22:47
Ja du har sikkert ret LO. Men jeg kan næsten ikke få mig til at sælge den, så det kan være den kommer til at stå i montren til udstilling :-) Man får heller ikke meget for den i vore dage.
Hav en fin aften.
//Erik//.
Dubbelolle 2018-01-19 00:07
Jag har ju tre Olympus OM och skulle väl egentligen sälja den äldsta, men den är så bra och jag får så lite för den så det är bättre att ha den som reserv. LO
Den bliden måste du tagit på väldigt kort tid eftersom det är sol :).

Jag hade tills i år många objektiv som bara låg hemma, men har nu sålt av alla som inte regelbundet användes, objektiv håller mer priset så jag har tyckt att de kan få ligga ett tag. Kamerahus byter jag mer regelbundet, kanske vart annat år så skiftar jag ett hus, de tappar mer i värde när de ligger. Jag har inga nostalgihus kvar, min första spegelreflex var en Canon Ftb och min första digitala var en Nikon D80, men dessa är borta sedan länge.

Det kan ju vara kul att ha kvar lite olika sensorsstorlekar om man vill göra något speciellt, så det kan ju vara ett skäl att behålla den, börja med astro foto eller liknade, jag har tre hus hemma nu med olika sensorsstorlekar.
Ha det så fint /Peter
Svar från Erik Madsen 2018-01-20 19:31
Ha ha - men den dagen var det dog sol i några timmar :-) Jag har sålt de flesta av mina Nikon-objektiver och jag sålde också min D70 och F300. Eftersom jag ville ha en FF-D700. Nu har jag byttet til något som inte väger så mycket och är lättare för mig (med 2 krykker og handikap scooter)- Sony a6000, RX100III och som en extra lyx (solgt Amazonen) nyligen - en Fuji X100F. Så nu måste det vara nog :-)
Hav det godt Peter.
//Erik//
Var försiktig bara, en kamera i en korg får mig att tänka på skakningar, ojämn väg och trasig kamera. Själv har jag sålt allt jag inte använder, utom det som helt tappat värdet och är värt mindre än frakten.
Svar från Erik Madsen 2018-01-20 19:40
Tack för varningen Stefan, men jag tar hand om den och lägger den i en öppen väska. Som jag har skrivit här nedan til Peter, så har jag sålt dedt mesta av mitt NIKON utom D700, en 50 mm och 28 mm. Jag tror att jag hålla de mest av nostalgiska skäl - min första FF kamera. Det var stort då :-)
Med vänliga hälsningar, från Erik.
En trevlig bild i all sin vardaglighet.
- hawk
Svar från Erik Madsen 2018-01-20 19:42
Tak Håkan - nogen ville måske kalde det for et bagatel billede :-)
Mvh. Erik.
Jag säger precis som Håkan, trevlig bild i all sin enkelhet!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2018-01-20 19:43
Takker begge to for at I kan lide det. Måske lidt bagatel billede.
Mvh. Erik.
Det är bara du som kan känna om det är rätt att sälja eller behålla. Säkert en fin kamera. Jag sålde ju min trotjänare Canon EOS 5D Mark II före jul, och det var inte utan viss vånda. Men jag är ändå nöjd med det jag bytte till. Jag tycker persiennen gör bilden på något sätt, den blir mer spännande med den!
Ha det bra i helgen!
BJarne
Svar från Erik Madsen 2018-01-20 19:51
Hej Bjarne.
Som du kanske redan har läst har jag sålt det mesta av mitt NIKON och köpt Sony istället. Min nyaste Fuji X100F är ren extra lyx som jag undede mig efter försäljningen av min Amazon, som en liten tröst :-)
Som vanligt en trevlig kommentar på mina bilder från dig - uppskattas mycket.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det är alltid ett svårt val.. ibland känner man sig nöjd efteråt, ibland inte..
Mv/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2018-01-20 20:01
Hej Gunte.
Jag är mycket nöjd med de kameror som jag använder i dag, jag håller D700 delvis på grund av att jag inte kan stå ut med att sälja den och dels för att jag verkligen inte kan få mycket för den.
Hälsningar. Erik.