Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Den Danske Bloggen # 2213 / Gågatorna i Roskilde.

Roskilde, den 10. august 2021.

Det finns 2 gågator i Roskilde - båda startar från Stændertorvet. Den äldsta - Skomagergade går västerut och den andra Algade österut.

Skomagergade är vad jag kallar en riktig gågata. Här fotograferade dock en sommarkväll vid 22 -tiden och därför ganska folktom.

Algade är en märklig blandning av både fotgängare och cyklister. Den mellersta delen (mitten) är i princip reserverad för cyklister.

Foto: Erik M. med Fuji X100F. 

Inlagt 2021-08-10 09:53 | Läst 502 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Så länge sedan jag var i Danmark, skulle vara kul att återkomma och uppleva den danska gemytligheten. Trevligt att se glimtar därifrån.
Svar från Erik Madsen 2021-08-10 20:59
Hej Margareta - tak for dine kommentarer.
Jeg er glad for, at du kan få lidt Danmarks fornemmelser gennem mine billeder.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Passerade Roskilde i söndags, på vägen hem från Møn. Ner från Ølsted så ville GPSn att jag skulle köra mot Ishøj och ta motorvägen därifrån, men det blev nog en 50km längre än om jag åker direkt till Roskilde och Køge mot Møn. På väg hem tog jag min egna väg och såg på GPSn att jag fick 1 min längre resväg, men sparade en hel del i väg. GPSn är ju lite osmart att man kan välja snabbaste väg eller kortaste väg men hade ju hellre vetat ha valet smartaste väg
Svar från Erik Madsen 2021-08-10 21:11
Hej Peter - tack för dina kommentarer och rapporter.
Det var länge sedan jag körde med GPS. Jag fick en Garmin i födelsedagspresent en gång för många år sedan. Så vitt jag minns hade den flera olika inställningsmöjligheter: "inte på motorvägar, närmaste, snabbaste, vackraste, inte på "betalingsveje" och inte på grusvägar. Jag körde en gång med en vän över Fyn, där damen i GPS: n skulle ständigt vägleda oss på nästa motorvägtilslutning När vi inte följde "ordern" och körde fobi hittade hon snabbt en alternativ väg.Hon ville fortsätta leda oss ut på motorvägen resten av vägen till Svenborg, vilket vi enkelt kunde hitta utan hennes hjälp :-): -)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Välbekant och fint. Bott en vecka i Humlebäck och naturligtvis en utflykt till Roskilde. Hälsar NL
Svar från Erik Madsen 2021-08-10 21:00
Hej Nils-Erik - tak for dine kommentarer.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Färgmässigt känns det som att andra bilden är tagen på 70-talet. Är det en medveten redigering eller inställning som du gjort? Cyklister på en gågata kan vara lite besvärligt men om det är ordentligt markerat kanske det fungerar bra.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2021-08-10 22:05
Hej Lena - tack för dina kommentarer.
Ja, det här är ett test av en av mina simuleringar, som jag inte skriver så mycket om längre. Det finns några som "provoceras" av det, men så länge jag själv tycker att det är roligt kommer jag att fortsätta.
I början uppstod några farliga situationer - idag är det mest turisterna som får en chock när helt plötsligt en cyklist kommer bakifrån. Lokalbefolkningen har vant sig vid det.
Med många vänliga hälsningar från Erik.