EXPONERAT/ I källaren dök minnet av Lee Hazlewood upp

Ni som är tillräckligt gamla kommer nog ihåg låten "These boots are made for walkin" med Nancy Sinatra, en stor hit på 60-talet. Den skrevs av Lee Hazlewood, sångare, låtskrivare och skivproducent. Under några år på 70-talet bodde Lee i Sverige och gjorde då flera TV-program tillsammans med producenten Torbjörn Axelman.

Lee Hazlewood och Torbjörn Axelman

Låten och Lee Hazlewood dök upp i minnet när jag igår rotade runt i källarförrådet och hittade några bilder som jag tagit på Lee någon gång på 70-talet när jag jobbade som fotograf.

Nina Lizell o Lee Hazlewood

Det här fick mig också att minnas hur det var att jobba som fotograf då. Oftast bråttom, ta bilderna, snabbt till labbet, framkalla, ner i fixet så filmen klarna, snabbskölja och in i torkskåp med filmerna. Välja bilder med lupp på ljusbord sedan printa och iväg för att leverera. Idag med det digitala hade det varit både enklare och gått snabbare. Så att det var bättre förr håller jag inte med om, i alla fal inte när det gäller den fotografiska tekniken.

Och här är Nancy Sinatra med "These boots are made for walkin".

/Krister
www.fyrafotografer.se 



Inlagt 2016-05-03 09:45 | Läst 1676 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Intressant med dylika självupplevda tillbakablickar!

Jag har mörkrumserfarenhet, men enbart som hobbyfotograf. Min kompis jobbade som pressfotograf, och har likadana berättelser. Också han gladde sig åt det digitala, när den tekniken kom.

- hawk
Tillbakablick som rev upp en del minnen. Jag hade viss kontakt med Axelman på den tiden i samband med att han bosatte sig på Brucebo som kommunen upplät med bostadsrätt. Det spårade ur rejält med tiden tyvärr.

Bra låt. Riktigt bra tycker jag. Men videon?

Boots enligt Google translate, som stämmer bra denna gången: = a sturdy item of footwear covering the foot, the ankle, and sometimes the leg below the knee. "Walking boots".

I videon trippar tjejerna omkring på högklackade finstövlar och viftar på baken. Om dom bootsen skulle walk right over you skulle det bli stickskador av klackarna men inte skulle man bli nedtrampad inte.
KUl! MItt minne av slagdängan "These boots..." Är att vi alltid värmde upp till den i gymnastiken i plugget, sprang runt runt i gympahallen. Nina Lizell försvann väl till Tyskland i slutet på 70-talet, Lee H var mycket framgngsrik som producent och låtskrivare. Tror inte han lever längre. Torbjörn Axelman gjorde mycket tv, men det sista jag läste om honom var nåt bråk på Gotland om den där kåken norr om Visby som heter Brucebo.
Att jobba som plåtis då måste ha varit kul, fast jobbigt materialmässigt. Snabbfix.... undrar hur mycket som fonns kvar av de stackars negativen idag...
Hörs/per-erik
Vad kul att du tagit bilder på " A Cowboy in Sweden", Krister. Jag hade den skivan på vinyl för ett antal år sedan. Har dock inte sett filmen, eller dessa tv-program. Men han har många fina låtar, Lee Hazlewood.
Cowboy in Sweden!
Kommer ihåg hans basröst. :)
/Affe