Beskriva MINA Tankar om -NATURFOTO -i ord och bild .

Lågupplösta Bilder .

Tänkte skriva ner mina funderingar om -FORUMDISKUSITIONERNA- som uppkommer Regelbundet här på Fotosidan .Många Tankar handlar om det här -PROBLEMET- med Lågupplösta bilder .jag tror att man måste försöka -FÖRSTÅ- att en -LÅGUPPLÖST- bild -ALLDRIG- kan gemföras med ett -ORGINAL .Jag -FOTAR- fortfarande -ANALOGT- och Försämrar bilden yterligare ett snäpp för att -INSKANNING- av Negativet tar bort en del av - KVALITEN- från orginalet .Men jag måste ändå få säga att jag tycker att - KVALITEN- här på Fotosidan blir -VÄLLDIGT- bra . Kvaliten på bilderna är över all förväntan .Jag har -INGET- att klaga på när det gäller den biten . Vi har -FULLHD- FUNKTISIONER- i våra - PLATT- TEVEAR- och upplever det som otrolig bildkvalitet . Men vad är det - VÄLLDIGT- lågupplöst . Likadant med -BLUE-RAEY . -Lågupplöst . jag tror allt handlar om vad det -MÄNSKLIGA- ögat kann uppfatta .Tekniken är nog förbi vad det -MÄNSKLIGA- ögat kan se och uppleva . Vi har -SENSORER- i våra kameror med -OTROLIG- upplösning . Men behövs det .Många talar om -DETALJRIKEDOM- i våra bilder - men vad hjälper det när -ÖGAT- inte kann se och uppfatta detalrikedomen . Detta är bara mina -PERSONLIGA- tankar om vår nya -TEKNIK .Jag har -SÄKERT- fel i många påståenden men det är så här jag tror och känner .Ha en bra fortsättning på Sommaren önskar Krillan 54 .Kort Skärpedjup .

Inlagt 2011-07-22 14:41 | Läst 1802 ggr. | Permalink
Jag tror att pixelkriget har gjort oss lite förlorade i att det är just upplösningen som gör en bra bild. Det stämmer ifs om man ska publicera en reklambild som ska tryckas upp stort, men här på FS så räcker givna ramar väl. För egen del är jag mer intresserad av bilder som ger en instinktiv känsla än att kolla om alla pixlar är med ;-)

Ha det gott // Tommy
Fotosidan handlar om bilder och bildskapande. Men det är nog den sämsta sidan att visa upp dem på. Dessutom är det krångligt att ladda upp dem.

Och när det gäller forumsdiskussionerna så verkar ingen moderera dessa. De flesta diskussioner spårar ur. Men ingen rensar bort icke relaterade inlägg.