Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Bilder är inte bara fotografier

Vi som har och läser DN gläds varje vecka åt små underbara färgbilder på Namn och Nyttsidan med Stockholmsmotiv och med små underfundiga texter till. Idag kunde vi läsa en liten krönika om Barbro Ingvaldsson som är upphovet till dessa bilder, med anledning av att det i morgon är releasefest för hennes bok "Stockholm på krita" med texter som är skrivna av Ove Säverman.

I intervjun som krönikan baseras på berättar Barbro Invaldsson att känslan är viktigast: "...jag vill inte bli för skicklig för då riskerar jag att tappa känslan..."

Och vidare, som hon sa om en av sina bilder (apropå perspektiv och vinklar): "Fy fasen vad felritat, men jag tycker om den ändå!"

Anledning till eftertanke. De flesta fotografer strävar efter perfektion. Kompositionen ska stämma, färgerna får inte balla ur, skärpan ska sitta där (helst på ögonen), inga grässtrån i vägen och inga utbrända högdagrar eller igensotade partier etc etc. 

Men känslan då? Är den inte mycket större än så, egentligen? Inte bara eftertanke, utan kanske till och med begrundan. 

Bilden ovan har naturligtvis inget att göra med bloggtexten i övrigt. Det är en ögonblicksbild på vad som var framför ögonen på mig när jag väntade på makan i en affär i närheten av Gamla Stan.

Här är länken till krönikan i DN, signerad Måns Wallgren och med foto av Paul Hansen (som tyvärr inte kommer med i nätvarianten): https://www.dn.se/arkiv/namn-och-nytt/hon-satter-farg-pa-stockholm/

På återseende//GöranR

Inlagt 2017-11-22 17:15 | Läst 1351 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Håller med dig. De där bilderna är väldigt charmiga! Och så är det nog, man glömmer ibland bort det spontana och känslan för perfektionen.
Svar från gorred 2017-11-23 12:22
Tack för kommentaren. Ja, jag tycker jag blir direkt inspirerad av bilderna.
//GöranR