Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

December är julkonserternas tid

December är julsångernas och julkonserternas tid. Och Lucia, förstås. Det finns väl inte en kyrka eller samlingslokal värd namnet som inte har en kör eller några som sjunger julsånger, och inte någon av alla Stockholms körer som inte tigger biljetter av sina närmaste för att man ska ha julkonsert (Luciakonsert?!?) på söndag. Eller lördag. Eller nåt. 
Men gott så! Näst efter att sjunga själv är det bästa att lyssna på bra julsånger sjungna av en av världens bästa körer - Stockholms City Voices - i en fantastisk lokal, Eric Ericssonhallen på Skeppsholmen. Vilket makan och undertecknad gjorde i söndags.
Stockholm City Voices presenterade 2 fulla föreställningar med julmusik, dels traditionell sådan, i en allt annat än traditionell tappning, dels lite barbershop (förstås!!!) men också annan julmusik.
Nu är det många bilder, men det är som bekant svårt att ha ihjäl sina älsklingar, dels vill jag försöka  visa glädjen i musiken som de här damerna förmedlar; man mår genuint bra av att lyssna på dem...
Vi som var där fick njuta enormt av den krispiga med ändå fulla körklangen, vi fick se en som vanligt väldigt vacker Lucia och vi fick höra min favorit i sammanhanget, En Stjerne Skinner I Natt (jag gråter alltid av någon anledning....).
Så den söndagen var räddad!
På återseende//Göran

Inlagt 2023-12-11 20:51 | Läst 562 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Säkert härligt både att se och höra! Många glada ansikten, säkert också bland publiken! Hälsningar/ Björn
Svar från gorred 2023-12-12 00:11
Tack Björn - uppskattas! Och jo, precis så var det; du vet, det där med att sången ädla känslor föder etc - man blir glad av att lyssna på den här kören, och de tycker att det är roligt att sjunga för sådana som lyssnar på dem (och alla andra också, förstås).
Hälsningar//GöranR
Hej Göran.
Otroligt vackra bilder. Och jag förstår din passion.
Jag gillar nummer 2 och 7 bäst – även om det är orättvist mot alla de andra.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från gorred 2023-12-12 17:12
Tack snälla Erik.
Jag försöker visa hur bra den är kören är, hur bra de sjunger och hur bra de visar vad de sjunger om, hur bra de når ut till publiken - det är svårt, förstås, men om du ser det så här så blir jag jätteglad.
Ha det//GöranR
Vackert och fina bilder! Kan tänka mig det var vackert för örat också.

MvH
Johnny
Svar från gorred 2023-12-13 23:12
Tack Johnny, uppskattas! Och det var nog framförallt vackert för örat, den här kören gjorde skäl för att tillhöra de allra bästa i världen i sin grundgenre (barbershop), vilket inte blir sämre när de sjunger annat, som nu när julen och lucia står för dörren.
//GöranR