Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Det är som om pandemin aldrig varit... Och Fyra Fotografer ställer ut igen

Det  har mer eller mindre försvunnit två år ur våra liv, två år med pandemi, med smittorisk, med risk att dö i en virusinfluensa vars omfattning vi inte skådat vidden av sedan spanskan för ungefär hundra år sedan. OK, vi har haft Asiaten, vi har haft fågelinfluensan på tröskeln till våra liv, men Covid-19 var något alldeles extra. Samhällen stängde ner, det blev vanligare med munskydd/mask här än i Sydostasien, viruset fanns runt om oss och den allmänna hygienen blev sannolikt mycket bättre. Utställningar, folksamlingar, kulturevent var inte att tala om. Tala kunde man däremot om vaccineringen, att göra det eller inte.

Och så, plötsligt förändrades situationen. Folkhälsomyndigheten och de andra myndigheterna och regeringen släppte på restriktionerna och lika plötsligt var det som om viruset inte fanns längre. Pandemin var borta. Åter kunde vi samlas i trånga lokaler, foajéer, utställningsrum, biografer och teatrar, vi kunde röra oss fritt på gatorna utan munskydd, och frågan är om vi inte slapp tvätta händerna också. Fast, vart tog viruset vägen? Eller är det fortfarande kvar, egentligen?

I alla fall, efter två tomma år kunde de Fyra Fotograferna ställa ut igen, på den vanliga tiden på året och i den numera vanliga utställningslokalen i Gamla Stan i Stockholm.  De fyra, Per-Erik Åström, Krister Kleréus, Alf Johansson och Göran Tonström samlade ihop sig i Galleri Konsthallen, och Mystique och jag åkte in till stan igen för att kolla läget. Och läget var bra. En massa härliga bilder, en del härligt snack - till och med om kameror - men mest om bilder och så lite catching up - det var ett tag sedan vi hade setts i det verkliga livet (Facebook räknas egentligen inte).  

På bilden tre av de Fyra Fotograferna: Per-Erik Åström, Göra Tonström och Affe. Krister Kleréus hade precis gått hem. (Jag måste lära mig att komma ihåg ordet "wistiti" som jag lärt mig av gruppfotomästaren Dan Crona...)

En väldigt trevlig utställning; Per-Eriks dokumentära bilder som riktigt tar tag i en, Görans resa både i livet och runt om i vårt land, Affes nattliga hundpromenadsbilder från vår stad med andra perspektiv än vad vi är vana vid att se den och Kristers nästan lite dokumentära och  på något sätt lite vemodiga bilder från dansbanan. Det är i hög grad personliga bilder som tål att betraktas. Kan rekommenderas!

På återseende//Göran

Inlagt 2022-03-20 23:58 | Läst 1125 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ser fint ut! Tänkte försöka komma dit på onsdag, före Tårtan. Missa det, det vill jag INTE!
Svar från gorred 2022-03-21 09:15
Och du bör inte heller missa det! 😀 Mycket väl värd att besöka! Förstås!
//GöranR
Tack för att du tittade förbi och tack för dina fina ord och bilder.
Ses/per-erik
Svar från gorred 2022-03-21 09:13
Som vanligt en bra utställning och trevligt att träffas!//GöranR
Hej. Jag var inne en sväng i lördags. Bra och intressanta bilder i lokalen. Tack för det. Hälsar NL
Svar från gorred 2022-03-21 09:12
Tack för kommentaren!//GoranR
Som alltid kul att träffas Göran!
/Affe
Ps. Ytterst charmerande litet yrväder du hade med dig också 💞
Svar från gorred 2022-03-24 22:56
Absolut! Och tack - hon förgyller vårt liv verkligen!
//GöranR