Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Det blev en Stjärnjul igen, ändå!

Stjärnjul har i många år varit det enskilt största julevenemanget i Stockholm, där man med Filadelfiakyrkan som scen dragit uppemot 9000 betalande åskådare varje år de första helgerna i december. Stjärnjul är en produkt av två stora körer, The Entertainmen och Rönninge Show Chorus, som tillsammans med en proffsig orkester och gräddan av Sveriges musikaliska artister genom åren sett till att den rätta julstämningen infunnit sig (i varje fall hos de som kommit för att se och höra Stjärnjul, så att säga...).

För de båda körerna har Stjärnjul varit en stor sak, någonting man sett fram emot varje år och vigt stor del av hösten till. Så har det varit varje år. Och så kom pandemin och välte allt över ända. År 2020 var första gången sedan 1993  som Stjärnjul inte blev av. 

I år var det länge väldigt osäkert om hur man skulle göra - det är normalt en stor produktion, med lång framförhållning och mycket som ska klaffa, så det gäller att veta vad som ska hända i övrigt. Men situationen har ju hela tiden varit osäker, vaccinet kom, men folk blev sjuka ändå, det kom den ena vågen efter den andra och restriktioner kom och gick, hopp byttes i förtvivlan som blev till hoppfullhet igen, tills man kom upp med den geniala idén att ha en Stjärnjul utomhus, i Kungsan eller Kungsträdgården i Stockholm; en konsert bland alla som är ute för att handla julklappar, åka skridsko på Kungsträdgårdens skridskobana  eller bara är ute på stan. Fritt inträde, förstås.

Så idag blev det av. Två körer,  en liten orkester som fr a bestod av Lasse Edvall, vår pianist,  och Svante Drake som beat box, och så en gammal bekant som solist; Janne Åström, rocksångaren som utbildade sig till operasångare, som blev musikalisk mångsysslare och en av de främsta Cornelistolkarna. Han har varit med tidigare i Stjärnjul, och varje gång satt  outplånliga spår....

Fullt med folk, så många det nu fick plats framför den stora scenen, det var hyfsat väder, inte för kallt och så slutade det att regna. så det blev jättebra.

Det blev en mycket lyckad tillställning. Precis lagom,  och en dos med julstämning i julstöket på stan.

På återseende//Göran

Inlagt 2021-12-11 20:10 | Läst 870 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver