Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Du kan väl ta några bilder, Göran – du har ju alltid kameran med dig…

Och jag tackade ju ”ja” (förstås), jag har ju faktiskt alltid kameran med mig!

Förfrågan gällde att fotografera en barbershopkvartett, Beyond, mellan programpunkterna i de europeiska mästerskapen i barbershopsång i Helsingborg den sistlidna veckan och helgen. Det fattades bilder med den senast tillkomna kvartettmedlemmen.

Nu känner jag mig inte helt trygg i sådan här fotografering – vad ska man kalla den; Studio? Porträtt? Jag vet inte hur man ska ställa upp motivet/tjejerna för att få bästa resultat, jag har så att säga inga speciella ”moves” eller ställningar som jag föreställer mig att man ska ha. Jag trivs bäst när jag får stå vid sidan om och ta bilder av vad som händer runt omkring mig. Jag är inte bra på = känner mig obekväm med att regissera.

Fast nu känner jag ju den här gruppen, och de känner mig. Och de är rätt så professionella i sitt agerande, så det blev lättare än jag trott. Vi prövade oss fram tillsammans liksom – det blev många bilder, och jag hade faktiskt lite funderingar om hur jag ville ha det. Och alltid lärde man sig något. Vi hade i alla fall väldigt kul.

Det blev ganska många sk bloopers, saker som hände som inte skulle hända- vi hade ju som sagt roligt.

På återseende//Göran

Inlagt 2022-05-10 21:12 | Läst 1079 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket lyckat tycker jag. Så bra att jag spontant får lust att höra hur dom låter...
Svar från gorred 2022-05-11 18:24
Tack Peter. En välkommen kommentar. De låter faktiskt väldigt bra och kom ganska högt upp i resultatlistan (i ett getingbo med oerhört hög kvalitet),
Ha det//GöranR
Jättebra, Göran! Fina bilder och intressant text! Får mig att vilja höra dom ”barbershoppa” också! Första bilden, i trappan - lite mera luft upptill öskar jag…
kanske kvadratisk bild? Ett steg tillbaka med kameran, och beskär t kvadrat i datorn!

Nästa - den med ljuset fr fönstret, har förbättringspotential….Reflexskärm (nån annan håller upp ett vitt lakan t.o.m.?) från höger , för. att lätta upp …?

Jag är likadan i det avseendet, kan känna mig obekväm att fota folk och sånt jag är ovan med…men trägen vinner!

Ha det gott!
/B
Svar från gorred 2022-05-11 18:31
Tack Börje, för värdefulla synpunkter, som jag håller med om.
Jag reste med den lilla och lätta utrustningen, Olympus OMD Em5 mkIII och några få fasta objektiv, min så att säga reseutrustning. Bilderna är uteslutande tagna med den kameran bestyckad med mZuiko 20mm/1,4. Det blev en väldigt spontan photoshoot, mellan två programpunkter, dels inne i arenan (Helsingborg Arena), dels utanför. Inga hjälpmedel, naturligt ljus. Jag har en reflexskärm, en ihopvikbar, men den hade jag inte med mig, hade inte planerat för den här sortens fotografering.
Så visst finns det utrymme för förbättring, allrahelst när jag såg bilderna i datorn efteråt...
Ha det//GöranR
Hej Göran.
Jag känner mig som du idag. Tidigare fotograferade jag till alla familjeevenemang – det var precis som förväntat att Erik gör det.
Nu är jag inte så rörlig längre och det känns jobbigt för mig.
Din första bild tror jag att tjejerna kommer att bli nöjda med. Jag faller mest för nummer 3, där livsglädje strålar ur bilden.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från gorred 2022-05-11 18:35
Tack Erik.
Det jag främst känner mig obekväm med är regisserandet av en grupp som motiv. Jag saknar erfarenhet och kunskap just med den här typen av fotografering. Men vi gjorde så gott vi kunde 😎. Och det var väldigt kul, och roligt (det svenska "roligt").
Instämmer med val av bild!
Ha det//GöranR
Mycket fint resultat, känns professionellt men ändå lite avslappnat. Tycker också om din text, gillar att du berättar om din osäkerhet med regin, den känner jag igen. Många hälsningar/ Björn
Svar från gorred 2022-05-12 10:29
Tack Björn. Det blev alltså väldigt spontant och hastigt påkommet, men det blev också väldigt kul, inga pretentioner eller krav, vi känner varandra väl vilket säkert underlättar. Och som sagt, alltid lärde man sig något, jag är kanske lite mindre obekväm med "regisserandet" en annan gång.
//GöranR