Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Gnesta en sommarlördag - Planket!

Varmt och gott, solen sken från en nästan helt klar himmel och valet mellan stranden och centrala Gnesta var lätt, i alla fall för mig. Är det femte året nu som Bengan ordnar och administrerar en fotoutställning på väggarna på Auktionshuset i Gnesta - i år kanske lite för "fint väder", men ändå tämligen välbesökt. Härligt urval av fotografer, många väldigt starka bilder. Det mesta i sv/v, men stämde bra med motiven. Trevliga samtal besökarna och fotograferna/utställarna emellan och vad jag förstår sedvanlig loppis där man kunde fynda vintageprylar (direkt sugen på en liten Olympus mätsökarkamera, men men...).

Lite sömnigt i sommarsolen låg det centrala Gnesta, men bakom stationshuset var det destol aktivare.

Bildradion Podcast med Göran Segeholm var där och pratade med utställningsgeneralen Bengt Björkbom - förhoppningsvis får vi väl höra det här på Fs så småningom.

Krister Kleréus framför sina bilder från den gamla men återuppståndna dansbanan i Tanto (dansbanefotografen?)

John Arthur Ekebert - en av de få som fotade i färg, därför avbildad här i färg, förstås. Jag äger nu ett signerat exemplar av en rapport från bottenplattan - Håll Höjden; resultatet av ett tidigare projekt för bland annat hemlösa. Uppskattat!

Särskilt trevligt att lära känna bloggkollegor och samtala IRL, som här Göran Tonström, med en genomtänkt serie bilder som en livslänk, livslinje.

Affe - Alf Johansson representerades med lite annorlunda bilder nu, personliga och inkännande bilder som väckte tankar och känslor och som berörde.

Det var ingen väldig trängsel, möjligen var vädret svårkonkurrerat, men det var hela tiden folk där, och man märkte intresset som var påfallande. Mycket gatufotografi, alltså mycket sv/v men variationen var stor och alla hade något eget att berätta. 

Allmänt en härlig grej, en liten paus i tillvaron för samtal, begrundan och intryck. För egen del svårt att tänka mig en bättre dag - v i behöver sådana här stunder. Så, tack Bengt för ditt jobb med Gnesta Planket.

På återseende//GöranR

Inlagt 2014-07-26 18:46 | Läst 4332 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?