Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Hur man tjänar pengar genom att se på TV (och datorn)

Jag har just tjänat 12 000 kronor på att tillbringa några timmar framför datorn och TV ’n. Och möjligen till dels tack vare tillgång till butik där man fysiskt kan hantera kameror.

Alltså, fullständigt oskyddad som jag är när det gäller att kunna stå emot frestelser att skaffa nya fotogrejor, nya kameror och objektiv etc – oavsett jag egentligen är väldigt nöjd med vad jag har för tillfället – har jag snöat in på ny Olympus Pen F. Det är en så läcker kamera, så vacker och stilfull, en perfekt kamera till gatufoto och vardagsdokumentering och med den nya sensorn med 20 mpixel och för att inte tala om att skärmen går att vinkla ut i alla riktningar etc etc… Och då är jag inte ens särskilt imponerad av att den ser ut som originalet från 1960-talet, så nostalgisk är jag inte. Men designmässigt en fullträff, och eftersom jag är ett Olyfan och byggt min kamerautrustning på m43 med objektiv och allt annat, plus att Pen F ser ut att passa till den typen av fotografering som jag ägnar mig åt mest så har det varit väldig svårt att stå emot.

Men som den fotonörd jag är ingår det att undersöka noggrant. Så jag gick till butiken och klämde på kameran och blev inte helt övertygad. Nog kändes den bra, och den var lika snygg i verkligheten, men det fanns några tveksamheter. En av dem är att jag tittar i sökaren med vänster öga. Sökaren sitter längst till vänster. Det innebär att jag hela tiden skrapar näsan mot skärmen. Ingen stor sak, kanske, men inte optimalt.

Nästa steg blev att kolla nätet. De flesta utvärderingar prisar kameran i mångt och mycket, särskilt när det gäller hur den ser ut, men alldeles för många, och särskilt flera på Youtube kritiserade autofokusfunktionen, där det visade sig att följande autofokus, bland annat, inte var särskilt pålitlig, och markant sämre än hos flera liknande kameror, inte minst jämfört med andra Olympusmodeller. Nu borde det inte vara hela världen, men bara att veta känns surt, och dessutom ingår den funktionen i mitt fotograferande, åtminstone ibland.

Så, ett noggrant överslag av situationen: Vill jag ha kameran? Behöver jag den, egentligen? Kommer jag att kunna låta bli att irritera mig på autofokusfunktionens tillkortakommande? Tillför den mitt fotograferande något väsentligt?

Här överväger faktiskt nej-svaren. Om jag ska vara ärlig. Och spiken blev när en ansedd photoreviewer sa i jämförelse med Panasonic GX 8: -The Pen F feels the better camera but isn’t, the GX 8 doesn’t but is. Jag har aldrig tänkt att skaffa en GX 8.

Så jag väntar ett tag till, och använder det jag har, och som jag är nöjd med. Och så gick jag in på E-bay och beställde några vristremmar, något som jag faktiskt både vill ha och behöver till mina kameror som jag har. Det blev direkt mycket billigare, med en alltså massiv förtjänst. 

Men visst är den vacker. Synd på så rara ärtor ändå.

(Bilden hämtad från Olympus hemsida. Fick rådet att detta kunde vara möjligt utan att inkräkta på upphovsrätt eller liknande, kan snarare ses som reklam)

På återseende//Göran

Inlagt 2016-10-24 00:07 | Läst 1455 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Du har inte tjänat pengar! Du har undvikit en utgift. Vackert så.
Svar från gorred 2016-10-24 00:19
Ha ha jag vet. Men är det inte så det heter i affärsvärlden? ;)
//GöranR
syntax 2016-10-24 09:16
Affärsvärldens önskeslogan är: "Köp två betala för tre..." Ibland undrar man om inte detta blir det faktiska utfallet?
Måns H 2016-10-24 10:10
@ Göran: Visst heter det så i affärsvärlden, åtminstone på detaljhandelsnivån!
Jo rätt snygg, nästan i klass med Fuji X-E2 hehehe..
Det ex som jag inhandlade för några veckor sedan blev det
både plus och minus på. En utgift förvisso men med skaplig
erbjudanderabatt..
Mv/G
Svar från gorred 2016-10-24 01:06
Men man kan inte köpa en kamera bara för att den är snygg (och nästan ser ut som en Fuji ;) ). Ibland har jag lätt att dra iväg, så det var bra att jag stoppade upp och tänkte efter först.
Fast ibland så behöver man ju grejorna, och får man ett bra erbjudande så...
Mycket nöje med din nya kamera.
//Göran R
Du e en jobbig typ! ;)
Tänka om fler gjorde så här?
Hur skulle det då gå med tillväxten i världen? ;)
/B
Svar från gorred 2016-10-24 17:59
He he - frågan är om vi verkligen behöver tillväxten, åtminstone sådan den ser ut idag(?). Och jag vet flera som fotograferar med gamla kameror, till och med gamla objektiv... ;)
Ha det//GöranR
Inser att här finns åtskilligt att "tjäna". Man tacka för tipset.
Svar från gorred 2016-10-24 18:00
Väldigt enkelt, och samtidigt mycket svårt. Och tidskrävande. Men alltså lönsamt.
//GöranR
Jag tycker du gjort en stor förlust! Du köper den säkert så småningom hehe, den är oemotståndlig! LO
Svar från gorred 2016-10-24 23:04
Jag har förstått att du tycker det LO. Och inte utan anledning, den fungerar uppenbarligen väldigt bra att döma av det du visar. Och den är läcker, det går inte att komma ifrån. Får suga på det här ändå ett tag till. Just nu blir det inte.
Suck!
//GöranR
Dubbelolle 2016-10-24 23:13
Du får inte lov att ge upp för Fujimaffian när det finns eleganta gentlemannakameror, jag älskar min PenF, det är en kamera med feeling! Må gott, LO
Svar från gorred 2016-10-24 23:37
Nej för sjuttsingen (egentligen ett annat ord, men detta är ju en familjeblogg, eller hur?) Jag är hängiven m43-användare, särskilt Olympus, även om det är OM D-modellerna som jag kör med. Har inte gått på Fuji-hajpen, ä'ven om jag kan förstå deras entusiasm.
//GöranR