I Helg och Söcken

Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Mer ur arkivet. Och mer vattenfall - Victoria

Underligt hur tiden går. Vi gjorde en resa till Namibia och Botswana för några år sedan - jag kunde ha svurit på att det var 2015, eller möjligen 2014 - men det visade sig vara 2013! Avslutningsvis hamnade vi vid Victoriafallen.

Jag är svag för vattenfall. Mäktigheten i vattenmassorna som strömmar ner för branten är enorm och överväldigande, och ger perspektiv till hur små vi egentligen är i relation till  naturen.

Vi såg fallen från Zambiasidan, de kommer ju från Zambesifloden och fallen ligger mitt på gränsen till Zimbawe, och det fanns en gångstig runt i området. Vattenångan och stänket från fallen spred sig nästan kilometervis - det var som att befinna sig mitt i en regnskur med väldigt finfördelat vatten - och vi blev rekommenderade att ha plastpåsar runt kamerorna, vilket gav upphov till lite annorlunda bilder, förutom att vi blev totalt genomblöta.

En lite mer konventionell bild, utan plastpåse, på lite avstånd. 

Vi fick också möjlighet att se fallen ur ett annorlunda perspektiv - vi gjorde en kort helikoptertur över området.

Mäktigt, faktiskt!

På återseende//Göran

Postat 2017-03-10 13:03 | Läst 1098 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Ur arkivet - Niagara

En liten stiltjeperiod vad gäller fotograferandet för närvarande, trots att den ena kameran ligger framme med det lite längre objektivet, i hopp om lite fåglar vid matstället, och den andra är laddad med batteri och kort och "gatufotoobjektivet", dvs Olympus 17mm/1,8...

Men, inspirerad av  Facebook, som publicerar "minnen", dvs inlägg som gjordes för exempelvis fem år sedan, grävde jag lite i arkivet (vilket jag gör rätt regelbundet annars också) och hittade en resa till Boston för fem år sedan . Vi hälsade då på goda vänner i Buffalo, en timmes flygresa bort, och åkte och tittade på Niagarafallet. 

Bilderna är alltså från den amerikanska sidan, plus mitt på bron över floden som går över till Kanada. 

Mäktiga vattenmassor som trillar över kanten. Det är en märkvärdig natur runt om, inte de här klippiga ravinerna som man (åtminstone jag) förknippar med vattenfall, utan vattnet rinner bokstavligen ner över kanten. 

På återseende//GöranR

Postat 2017-03-04 16:54 | Läst 928 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera