I Helg och Söcken

Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Lite musik kan väl aldrig skada så här en vanlig lördagseftermiddag…

Världen är full av musik. På flera nivåer. Samtidigt som det är mello i tv’n, och de stora scenerna tas upp av häftiga produktioner med stora artister så behöver man bara gräva lite djupare för att hitta fantastisk musik på andra nivåer, på andra och mindre flashiga scener, åtminstone här i Stockholm.

Musikalkänslor, i Andreaskyrkan på söder i Stockholm till exempel i går eftermiddag. I grunden barbershopmänniskor, med kvartetten Dark&Stormy i spetsen som tillsammans med andra musiker från andra områden, kollegor och goda vänner, styr upp en musikalisk föreställning i olika konstellationer där allt från storkör till solister och duetter via kvartetter av olika slag framför musik från musikalvärlden. Och i den finns en mängd skatter! Och olika musikgenrer. Och då finns det plats för en klarinettkvartett med stråkunderstöd och Puccini. Bara det!

 Och på väg hem - Haglunds Pinne, eller Södertorn som lyste i vårvinterkvällen. 

Publiken förstås de närmaste, vännerna i barbershopvärlden och i andra musikaliska och sociala sammanhang. Men vi njöt av det proffsigt framförda programmet, rördes av de ibland enkla men gripande och härliga arrangemangen och de ofta intill proffsighet duktiga musikanterna. Så världen är full av musik på många nivåer. Jag önskar att flera visste om och kunde fått vara med.  Det var, som vanligt, en upplevelse. Långt ifrån mello, på en helt annan nivå!

På återseende//Göran

Postat 2020-03-08 12:05 | Läst 1001 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera