Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Marknaden, igen

Svårt att missa fredagsmarknaden här i Torrevieja. Folkfest, ett myller av människor och saker som man kan köpa. Framförallt frukt och grönt är tacksamt att botanisera bland, men även allt det andra som är till salu kan vara intressant. Inte minst skor och lädervaror drar, med oftast väldigt god kvalitet - Spanien är ju berömt för sin skotillverkning, och i  den närbelägna staden Elche finns flera tusen skofabriker eller snarare skotillverkare. 

Det blir väldigt fort så här när människor börjat slita i kläderna för att kolla bland vad som finns, och ofattbart att man sedan kan samla ihop det med någon grad av struktur och ordning..

Inte till salu, faktiskt.

Share a table - make a friend: Alltså väldigt mycket folk, väldigt varmt och alla trängs på de kaféer och små restauranger som finns i området. En kopp kaffe och en pilsner i väntan på makan som var och handlade - en trevlig göteborgare som liksom många andra tillbringar delar av året här, spelar golf och njuter sitt otium.

På återseende//Göran

Inlagt 2015-10-15 12:17 | Läst 770 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ser behagligt ut, den sista bilden!
/MA
Svar från gorred 2015-10-15 22:44
Jo, det är väldigt gott med en nästan kall ljus lager med pilsnerkaraktär när det är varmt ute. Särskilt när man har en full dramatenvagn med frukt och grönsaker bredvid sig.
Hälsningar//GöranR
Mats Axelsson 2015-10-15 22:53
Jo jag kan tänka mig in i den situationen....!
Jag kan dessutom konstatera att det finns en ambition att förkorta eldningsäsongen där jag vistas, så nu skall jag ta på mig de extra sockorna!
/MA