Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Men det dom har, det har dom här i Lissabon...

Gäller i det här fallet spårvagnar. Jag har alltid gillat spårvagnar - den lite långsamma takten, det karakteristiska gnisslandet i kurvorna, att man faktiskt ser var man åker och hinner med att se, kort sagt en upplevelse som är helt annorlunda än T-banan. Jag har bott många år i Göteborg, där spårvagnarna är ett välkänt inslag i stadstrafiken, och tänker ibland på hur den tydligen urgamla rivaliteten mellan huvudstaden och Göteborg yttrade sig, där stockholmaren lite föraktfullt dissade den långsamma spårvagnstrafiken som trängdes med övrig trafik på gatorna och skröt om tunnelbanan som var så snabb och effektiv och gick under jord, och göteborgaren då trankilt svarade; jaja, vi har la inget att dölja.

Nyligen några dagar i Lissabon. En härlig stad, inte minst vädermässigt med fortfarande sommarvärme och sol. Också en inbjudande stad, lättillgänglig och charmig, med en slags sliten elegans som tilltalar. Och spårvagnar alltså. De små, gammaldags spårvagnarna är ett inte bara pittoreskt inslag i trafiken, de fyller sin funktion som transportmedel både för dem som bor i Lissabon och för turisterna. Åker man spårvagn får man se mycket av stan, det är lätt att ta sig dit man vill och man behöver inte åka Hopp On - Hopp Offbussarna.

Men det finns inte bara spårvagnar i Lissabon. Och eftersom kameran var med finns också flera bilder och minnen från resan.

Så, jag återkommer om Lissabon//Göran

 

Inlagt 2013-10-13 12:17 | Läst 2084 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Att åka spårvagn är mysigt! Fina bilder Göran!
Ha en bra dag!
Svar från gorred 2013-10-13 12:48
Tack. Jo, förutom ett trevligt inslag i gatubilden en speciell känsla att åka med. .
Håller med dig att gamla spårvagnar är fina och dina bilder blev ju riktigt bra!
Svar från gorred 2013-10-13 17:57
Trevligt! Ett klart trevligt inslag i gatubilden.
Sköna bilder på spårvagnarna och Lissabon verkar mysigt! LO
Svar från gorred 2013-10-13 18:00
Kul att du gillar bilderna. Lissabon var en direkt positiv upplevelse! Kan rekommenderas. Finns mycket att se och uppleva, och har man en kamera med sig och ett visst fotointresse så... :)
Fina bilder! Blir litet sugen på Lissabon igen faktiskt...
Gillar spårvagnar, då jag jobbat som konduktör för några år sedan, tror det var 1964-65... :)
Vad gäller Lissabon, så va jag där 1967-58 tror jag att det va. Jobbade som matros på en båt. Men det blev inte så mycket spårvagnsåkande då! ;) :)
/B
Svar från gorred 2013-10-13 22:34
Jo, det är nåt visst med spårvagnar, en annan och lugnare takt liksom. Och så ser man ju.
Uppskattar att du gillar bilderna. Lissabon var väldigt trevligt - frågan är ändå om du inte hade känt igen mycket, faktiskt. Och det kommer mer, jag hade ju kameran med och det fanns mycket att fota ;).