Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Mera plank - i Stockholm.

I hjärtat av Stockholm Söder, vid foten av Vita Bergsparken kunde man idag beskåda fotografiska verk av 110 fotografer som fått varsin meter att hänga upp sina bilder på och visa dem för allmänheten. Jag vet inte, men det verkar som om det inte varit någon sådan utställning på ett tag, efter premiären 1982 och åren därefter, men nu verkar intresset för sådana här utomhusutställningar leva upp igen - se bara på Planket i Gnesta. Det är ju många som fotograferar nu.

Vädret var med - sol och sensommarvärme, och det var hög grad av trängsel längs Lilla Mejtens Gränd, där alla samlades framför bilderna, slog sig ner på närliggande gräsplättar för en picnic eller fixade sin skaffning via någon av tillgängliga foodtrucks. Folkliv och vimmel alltså, precis som det ska vara. 

Bilderna var som sig bör spretiga, det var tydligen årets motto att det inte skulle vara något tema bland fotograferna som var både professionella och amatörer. Mycket svartvitt förstås; många ganska pretentiösa bilder, fulla med svår mystik och symbolik blandades med mer rättframma och dokumenterande foton - det fanns något för alla och det fanns mycket att se och begrunda.

I vimlet syntes bland andra Gnestplanketgeneralen som också deltog med egna bilder. 

Och dagens initiativtagare, Christer "Fjellis" Fjellman.

Picnic i det gröna

En synnerligen trevlig eftermiddag bland kulturkvarteren på Söder. 

På återseende//Göran

 

Inlagt 2016-08-27 17:45 | Läst 2153 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Bra artikel Göran!
Svar från gorred 2016-08-27 19:53
Tack Lars - uppskattas!
Mycket sv/v var det ja ;-)
Kul att ses.
Fint arrangemang med mycket folk.
Svar från gorred 2016-08-28 15:59
Ja, trevligt att träffas igen. Att träffa fotokompisar är ju minst halva nöjet. Och det är kul att sådana här initiativ kommer till stånd.
//GöranR