Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Möt våren - inte i Södertälje - utan i Trollbäcken!

Finnes: Nyproduktion, ett rum. Högt och fritt läge med trevlig utsikt över nejden. Ledigt för omgående inflyttning. Svar till Möt våren och bilda familj i Trollbäcken. 

Där den här holken sitter satt förut en annan holk, som jag köpte för många år sedan vid ett besök på Trandansen, Hornborgasjön. En dag för inte så länge sedan hittade jag den holken på marken, alltför tärd av tidens tand för att kunna hålla sig kvar och fungera som bostad. Så då gick jag in i garaget, engagerade mina power tools och så gjorde jag en ny.

Det är så trevligt att ha småfåglar omkring sig och höra deras sång, så här på våren och sedan försommaren. Och nu när katten är borta sedan flera år har de börjat komma tillbaka igen. När det gäller den aktuella hunden har de lärt sig att inte behöva frukta henne, hon är totalt ointresserad! 

Nu är det förstås nyproduktion, och då vet man aldrig när det gäller inflyttning. Ibland kan det ta flera säsonger innan en ny holk blir bebodd. Men, jag tänker att nyproduktion är bättre än att behöva bo i rivningslägenhet, särskilt om hyran är densamma. Och den resan har vi ju gjort själva, under studietiden till exempel.  

En annan viktig sak, eller andra viktiga saker att tänka på när det gäller nya hyresgäster, är diametern på ingångshålet. Och hur högt hålet sitter över botten i holken. Det är av allt att döma, och enligt uppgift, väldigt viktigt, fåglarna är kräsna där. Samtidigt säger samma uppgiftslämnare att det inte är så väldigt viktigt - bättre fel holk än ingen holk. Bostadsmarknaden är tuff för småfåglar!

Den här holken är byggd för talgoxe och andra mesfåglar. Så vi får väl se. Det har redan varit en spekulant, men ännu har ingen flyttat in. Väntar med spänning!

På återseende//Göran

Inlagt 2023-04-10 21:12 | Läst 689 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Här har det också blivit uppsatt en ny etta istället för en svårmöblerad björkholk, får se hur länge den ligger ute för uthyrning..
HaD/Gunte..
Svar från gorred 2023-04-11 17:03
Sånt här är roligt. Det blir en spännande väntan, men principiellt borde vi få napp - bostadssituationen är prekär för småfåglarna. 😀
//GöranR