Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Promo photoshoot

Vilket enligt bland annat Urban Dictionary skulle betyda nåt i stil med Fototillfälle i reklam- eller marknadsföringsfrämjande syfte. 

I själva verket en kombination av två av mina främsta intressen - sång/musik och fotografi. Min dotters kvartett (barbershopkvartetten Chili Treat) är ganska nystartad. Och så ville de ha bilder på sig, att till exempel visa på sociala medier, att ha och eftersom de är så duktiga att de uppträder kunna visa eventuella uppdragsgivare. 

Så idag tillbringade jag på deras förfrågan (som om jag skulle kunnat låta bli!) flera timmar med damerna i kvartetten och gick omkring och tog bilder. Det blev alla slags bilder, inomhusbilder och utomhusbilder i trädgården, närbilder och gruppbilder. Sammantaget uppemot 5-600 bilder, inkluderat några serietagningar då det bara rasslade iväg. 

För att det skulle bli lite naturligare fick de också sjunga medan jag fotograferade. Och då är det lite som sportfoto, att vänta in rätt ögonblick då det ser bra ut, blir lite actionkänsla i bilden och så att inte munnen  eller ögonen hamnar i en tråkig position, så att man fångar ögonblicket (där kom serietagningen in). 

Utomhusbilderna då; oerfaren som jag är när det gäller sådana här fotograferingar hade jag i alla fall en tanke om några bilder med attityd, kaxighet och lite mörkhet (lite konstnärligt så där, ni vet), så för att få rätt stämning försökte jag exemplifiera med, eller instruera om att försöka vara lite "Thåström". Det gick så där. Vi hade alldeles för roligt för att det skulle funka, och tjejerna har alldeles för roligt hela tiden för att de skulle kunna ha sån attityd. Så det blev breda garv istället. Men, det är ju så de är, så det blev ändå rätt bra till slut. 

Svårt med naturligt ljus ibland, det räcker inte alltid till vilket kräver stor bländare, vilket medför kort skärpedjup och svårt att få en rad så här i fokus. Funderar på om man skulle investera i kunskap om ljussättning, blixt eller liknande och kanske lite utrustning...

En rolig dag!

På återseende//Göran

Inlagt 2017-11-19 20:36 | Läst 793 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Utmärkta PR-bilder, tvåan och fyran är för mig självklara vinnare! Ha det gott!/ Björn T
Svar från gorred 2017-11-19 21:46
Tack Björn. Uppskattas.
//GöranR
Ny karriär ser det ut som!
/MA
Svar från gorred 2017-11-20 14:01
Tja, man vet aldrig... ;)
//GöranR
Hej Göran.
Jeg synes at det var godt, at du ikke instruerede for meget. Her får man indtrykket af nogle glade og naturlige piger. Hvis dine erfaringer her kan føre til "nødvendigheden" i at investere i lidt nye "pryllar" er det jo kun et ekstra plus :-) :-)
Jeg synes du er sluppet perfekt fra opgaven.
Med venlig hilsen fra Erik.
Svar från gorred 2017-11-20 14:03
Tack Erik. Det var fantastiskt trevligt att vara med det här gänget i flera timmar. Och de behövde inte särskilt mycket regi, om ens någon. De är ju ganska vana att uppträda också, även om det blir annorlunda framför kameran. Men fortfarande sugen på att lära mig mer om ljussättning, särskilt inomhus.
//GöranR
Duktigt!
- hawk
Svar från gorred 2017-11-20 18:47
Tack Håkan! Det var väldigt roligt, och tjejerna var underbara att jobba med.
//GöranR