Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Vårtecken

Vi har egentligen inte haft någon riktig vinter i år. Sporadiskt med snö, blandväder med ömsom kallt och snöigt, ömsom varmt (relativt sett) och regnigt. Men ändå är den här första vårsolen så viktig och så efterlängtad. När det blir tvåsiffrigt i solen tänker man inte på att det bara är 4 grader i skuggan, man knäpper upp rocken, lättar på kepsen och sätter sig för att ta en kopp kaffe utomhus och njuta av de värmande solstrålarna. 

Det är häftigt, faktiskt!

Och har man kameran med så dokumenterar man förstås, oaktat det är mitt på dagen, med starkt solsken som ger skarpa kontraster- det här är lika viktiga vårtecken som nånsin en krokus eller vad det är som brukar komma upp bland snödrivorna. 

Som någon så mycket riktigt påpekade går det att via en smal gång ta sig  från Liljevalchs nya restaurang och fik till Blå Porten, denna klassiska pärla bland djurgårdsrestauranger. Och det gjorde vi. Och fick till och med ett bord, fastän det inte såg ut som det var möjligt. 

Och en kaffe sittande ute i vårsolen är något alldeles extra. Även om man inte får något bord.  Och då behöver det inte ens vara kaffe (bilden är tagen mitt utanför Spritmuseet). 

På återseende//Göran

Inlagt 2022-03-15 20:26 | Läst 956 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Göran.
Jag håller med dig - det är andra än krokusar som välkomnar våren. När norraboerne flyter ut solljus och bara lite + grader i solen :-)
Jag tycker att dett kraftfulla sidoljuset ger en trevlig steming i dina fotografier här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från gorred 2022-03-16 21:02
Tack Erik. Att solen skiner är alltid välkommet, ju. Och motivet spelar säkert roll.
Ha det//GöranR
Det ser ju väldigt skönt ut det där, härliga bilder! Hälsningar/ Björn
Svar från gorred 2022-03-16 21:03
Tack Björn, det är alltid en speciell stämning när vårsolen börjar värma och man kan sitta ute.
Ha det//GöranR
Visst är det ett viktigt vårtecken när folk börjar sitta ute och fika. Man ser det överallt. Våra studenter har också börjat hitta ut på bänkar i solen och platser med lä.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2022-03-16 21:05
Jo det är som om människorna kryper fram ur skuggorna, och nästan lite tafatt kisar mot solen, och jag kan förstå Ura-Kaipa 😀 när solen, den livgivande, äntligen behagade visa sig.
//GöranR