** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Man kan lika gärna ha roligt i väntan på döden, och varför inte fotografera lite emellanåt, och kanske skriva lite också.

Hur viktigt är det att ha rätt utrustning?

Jag köpte nyligen en ny kamera, en Fujifilm X-Pro2. Sedan tidigare har jag en Canon 7D. Rent tekniskt, bildkvalitetsmässigt är nog X-Pro2:an bättre än min gamla Canon. Men tar jag bättre bilder med den kameran? Ja, först och främst tar jag bilder med den, vilket ju är en förutsättning för att dom ska bli bättre. Den är betydligt lättare att ta med sig, skiljer drygt ett kilo mellan dem. Och en klassisk kvalitetstumregel säger ju att den bästa kameran är alltid den som man har med sig. 

Så rent tekniskt är nog X-Pro2:an bättre än Canon 7D. Och den följer oftare med ut, för den är lättare. Men så kommer vi till en dimension som jag blivit varse i och med detta nya kamerainköp. Vilken sorts fotograf vill man vara, vilken kamera identifierar man sig med? Och utan att gå in på analyser och tänkbara förklaringar kan jag bara konstatera att jag identifierar mig mer med en liten enkel mätsökarkamera med jävligt god bildkvalitet, än med en stor tung dyr klump med i och för sig tillräckligt bra bildkvalitet. Och när man trivs med sin utrustning då tar man, eller har i alla fall förutsättningarna på plats för att ta bra bilder.

Inlagt 2016-06-23 00:36 | Läst 1021 ggr. | Permalink
Det låter rätt Per.
Jag tycker att det är tillräckligt jobbigt ändå att ta med små kameror, men det underlättar i alla fall. Lycka till med din nya kamera.

MVH
Dawid
Svar från Hundblues 2016-06-23 23:46
Jag önskar verkligen att mobiltelefonerna ska bli så bra att man kan använda dem på allvar vid fotografering. Men vi är inte där än.och dessutom är en mobol så liten och lätt att den är svår att hålla stabil.
Inte lätt att dra någon slutsats av det du skriver. Canon 7D är väl inte precis en mätsökarkamera, men det är väl X-Pro02? Så den närmaste slutsats jag kan dra är att du är rätt nöjd med din Fuji! Radion på bordet är en riktig dyrgrip, jag gissar från 50-talet. En Telefunken?
Svar från Hundblues 2016-06-23 23:49
Jag menar nog att tester och teknik i all ära, men kamera och ägare måste trivas ihop också, och då kanske andra faktorer spelar in.

Om radion vet jag inget. Dem står på Svenströmskans stenugnbageri i Karlstad.