** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Man kan lika gärna ha roligt i väntan på döden, och varför inte fotografera lite emellanåt, och kanske skriva lite också.

Fotografera eller skriva, det är frågan

Ja, när jag nu har betalt 300 spänn och fått möjligheten att skapa en blogg måste jag väl göra det. Inte för att jag riktigt vet vad jag ska ha den till. Mitt normala bloggbehov tillfredsställer jag ju på annan ort, nämligen här. Möjligen kan man tänka sig att de eventuella fotografiska funderingar man har kan vara bättre att vädra på en sida som i högre grad läses av fotografer (om det nu alls är någon som läser detta). Vi får väl se vad det kan bli. Bloggens (nuvarande) rubrik, tillika detta inläggs rubrik tycker jag i alla fall är en intressant fråga.

Inlagt 2008-08-07 10:34 | Läst 1972 ggr. | Permalink
Fotografera eller skriva... eller båda! Själv älskar jag (förstås) att fota men att skriva kommer inte så långt efter.

Jag startade min blogg i går, välkommen du också till Fotosidans blogg-land!

16 stycken har redan läst ditt första inlägg säger statistiken just nu. Inte illa på tjugo minuter. :-)
Det är en mycket bra fråga. I mitt fall tränger ibland skrivandet ut fotograferandet. Inte så att det stör för jag skriver helst vid tillfällen då fotograferande är omöjligt eller icke önskvärt. Men ibland så...
Nämen detta är ju fantastiskt. Tre kommentarer och en himla massa läsare på denna korta tid. Det känns lite som om jag med rubriken lockat hit en massa läsare genom falska förespeglingar. Men när jag började fundera på bloggfunktionen tyckte jag först det var något paradoxalt med en blogg på en fotosida. Men naturligtvis inser jag att text och bild kompletterar varandra rätt bra.
Både och går som du ser utmärkt.
Man kan ju ha bloggen också bara för att visa sina bilder, och kanske få lite kommentarer på det man gör. Dock är rubriksättningen viktig för att få många läsare.
Välkommen till bloggvärlden.
mvh
Bengt
Rubriken lockade. Tro inte annat. Det är som med dagstidningar. Det är rubrikerna som lockar en att läsa. Roligast blir det om du har bilder med.
Fotografera OCH skriva är kanske svaret.Genom att kombinera kan man berätta saker som som är svårt att säga med bara ord eller bara bild, och då tycker jag bloggformen är bra, bättre än att bara lägga ut en bild med en massa text. Här kan man blanda på ett annat sätt.

Som någon redan skrivit, det ena ger det andra. När jag skriver kommer jag på en bild jag vill ha med (men som jag inte skulle ha tänkt på om jag inte skrivit). Eller tvärtom, jag sitter med en bild och den ger inspirationen, föder storyn.

Just nu håller jag på att blogga om den senaste helgen, när jag var i Sala silvergruva, och där märker jag detta; det ena föder det andra, och just nu känns det som en "never ending story". Spännande.

Men ibland blir det bara en bild. Ibland bara ord. Var hör det då hemma?

Vad som passar dig, vet bara du.