** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Man kan lika gärna ha roligt i väntan på döden, och varför inte fotografera lite emellanåt, och kanske skriva lite också.

Snart slipper ni se sån här skit

Jag har alltid gillat akvarellmålning. När man börjar måla vet man aldrig var det ska sluta, och det är mycket stundens ingivelse som avgör hur slutresultatet blir. Och jag tycker det i mångt och mycket är samma sak med gatufotografering. Man vet aldrig vilka bilder man kommer hem med. Och att planera och förbereda hör liksom inte hemma i denna gren. Det blir på något sätt stundens ingivelse som avgör vad man får för bilder. Men alla fotograferingsgenrer kräver sin unika kunskap. Bara för att man förstått sambandet mellan bländare och slutartid och ISO ska man inte tro att man behärskar all sorts fotografering. (Man ska inte ens tro att man behärskar någon sorts fotografering.) Med denna insikt har jag anmält mig till en kurs i gatufotografering, för att i alla fall få en inblick i detta områdes spännande värld. Min förhoppning är att jag på denna kurs ska lära mig något lite, så att ni som läser denna blogg i fortsättningen ska slippa mina hittills fullständigt fatala försök till gatufoto.  Betrakta bilden nedan, och trösta er med att det snart (efter helgen 28-29 augusti) bara kan bli bättre :-)

Co-driver

Inlagt 2010-08-13 23:58 | Läst 1716 ggr. | Permalink
Hehe, vilken blick du får av hunden :D
Får man fråga vad för kurs det är? Jag skulle ju behöva vägledning i...tja princip varenda fotograferingsområde. I suck, fast o andra sidan har jag kul med min kamera så jag skiter i vilket :P
Lycka till med kursen, återkommer för att se om det blev bättre ;)
Svar från Hundblues 2010-08-14 23:58
Det är en kurs som heter Street Photography på Folkuniversitetet Stockholm. Dom har många spännande kurser inom många områden. Att gå kurs är alltid roligt. Men dessvärre blir man inte en bättre fotograf för att gått en kurs. I alla fall inte en kurs på två dagar. Möjligen har man fått verktygen för att själv kunna lära sig att bli bättre. Det finns nästan inga genvägar. Det är dessvärre att öva och åter öva som är den bästa, och kanske enda vägen till bättre bilder. Därför är nog rubriken lite övermodig. Det blir inga bättre bilder så fort man gått kursen. Men återkom du om ett halvår så får vi se vad som hänt.
Helt undebar bild tycker jag!!! Talar sitt tydliga språk!
Svar från Hundblues 2010-08-14 23:59
Tack så mycket.
:-D För att vara en skitbild var denna faktiskt skitkul! Men kursen blir säkert också skitkul. Lycka till med den!
Svar från Hundblues 2010-08-15 00:02
Skitbild? Njae, men det gäller ju att få till en bra rubrik som drar läsare ;). Du har sett en hel del av mina bilder, så du vet ungefär hur bra bilder jag tar. Och det vet ju jag också. Ungefär. Och det är klart att jag inte valde en riktigt skitbild till detta inlägg. Hur skulle det sett ut?

Jag har väldigt höga förväntningar på kursen. Det kan nog bli hur kul som helst, bara det inte regnar.