Man kan lika gärna ha roligt i väntan på döden, och varför inte fotografera lite emellanåt, och kanske skriva lite också.

Med goda vänner kan man egentligen fika var som helst

Dagens fika intogs på Tirups örtagård utanför Staffanstorp.  Där hamnade vi för att våra vänner i Malmö föreslog att det var där vi skulle träffas för att fika.  Stället var helt nytt för både dom och oss. Det som stod att läsa om stället på deras hemsida bådade gott, och både bakverk och smörgåsar levde väl upp till hemsidans löften. Det var inget litet gemytligt ställe utan ganska stort. Men nu när jag såhär i efterhand sitter och funderar på hur det egentligen var att fika där, slår det mig att jag inte minns så mycket. Och det berodde naturligtvis på sällskapet. Vi hade inte träffat familjen Mattisson på ett år, och det kändes liksom viktigare att prata med dom än att sitta och känna in stället.  Och slutsatsen från denna fika blir således att med rätt sällskap är det egentligen inte så noga var man fikar. Men fina vänner har man trevligt ändå.

Inlagt 2011-07-20 01:51 | Läst 1941 ggr. | Permalink
Sann levnadsvisdom! Står det inte i Eddan att man är mans gamman? Fast ett trevligt sällskap blir knappast sämre om det beledsagas av gott fika under en pampig pergola. Skåne verkar helt outtömligt på bra fikaställen.
Svar från Hundblues 2011-07-21 09:21
Jag har inte läst Eddan, men du har säkert rätt. Du har också rätt i att goda vänner är bra, och ett trevligt kafé är bra och kombinerar man dessa kan det ju inte bli annat är väldigt bra. Du har dessuom rätt i att det finns hur många bra ställen som helst att fika på i Skåne. Eftersom vi bara är i Skåne en dryg vecka om året gäller det att prioritera. Men man kan dessutom ge sig fanken på att man missat något eller rent av några bra kaféer.