Man kan lika gärna ha roligt i väntan på döden, och varför inte fotografera lite emellanåt, och kanske skriva lite också.

En Österlenpärla

Borregården är ett kafé, galleri och B&B som ligger lite sydväst om Borrby (Borrby ligger mellan Simrishamn och Ystad). Det är faktiskt en sån där kafépärla som inte har vuxit ur sin gemytlighet, som ju många andra fina kaféer på Österlen har gjort. Det kanske inte har varit tillräckligt gemytligt och trevligt, så i stället för att expandera är det nu risk för nedläggning på grund av för få besökare. I alla fall har vi sett att Borregården är till salu. Orsaken till det vet jag såklart inte, men jag konstaterar att det är väldigt sällan speciellt trångt när vi fikat på Borregården. Det är konstigt, för dom serverar bra kaffebröd och goda smörgåsar. Det kanske är läget det är fel på. Borregården ligger verkligen lite vid sidan. Vid sidan om det mesta. Men det är verkligen fint där. En gård utslängt mitt på den skånska slätten. Det är åkermark åt alla håll, men gården ligger ändå fint inbäddad av träd. Det är en otroligt inspirerande miljö att fotografera i, men man kan ju inte stövla runt på deras ägor hur som helst och fotografera. Men några bilder blev det.

Inlagt 2011-07-21 09:16 | Läst 2365 ggr. | Permalink
Det är ibland nästan lite mystiskt, varför vissa ställen drar publik och andra inte. Men det är ett hårt jobb att driva en sådan där liten rörelse och försöka få något överskott av det. Kanske kommer det en ny ägare, som lyckas bättre? Eller så försvinner rörelsen och det blir bostad.
Svar från Hundblues 2011-07-21 23:06
Vi får se hur det går med framtiden för Borregården. Ny rapport om ett år. Däremot kan jag redan nu rapportera at gästgiveriet i Brösarp ligger kvar, och det såg ut att vara värt ett besök. Jag vet inte om vi någonsin kommer att åka dit för att äta eftersom det ligger lite avsides, men om vi skulle hamna där kommer en rapport om besöket.